Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Europa va avea o nouă companie aeriană. Aceasta ar urma să se lanseze în iulie 2024

Unul dintre cei mai importanți transportatori aerieni din Europa lansează o nouă companie aeriană pentru operațiuni pe distanțe scurte pe continent.

Lufthansa, principala companie aeriană din Germania și cel mai mare grup aerian din Europa, afirmă că noua flotă va contribui la reducerea costurilor.

Transportatorul regional va opera de pe aeroporturile din Munchen și Frankfurt.

Când se va lansa noua companie aeriană a Lufthansa?

Noua filială a Lufthansa ar urma să se lanseze în iulie 2024. Aceasta va permite companiei să își "consolideze competitivitatea pe distanțe scurte" în Europa, a precizat transportatorul german, potrivit Euronews Travel.

În prezent, acest segment este gestionat în mare parte de o altă filială Lufthansa, Lufthansa CityLine, a cărei structură de costuri a fost mult timp considerată prea scumpă de către conducere.

Cele două filiale "vor continua să opereze în același timp", potrivit comunicatului de presă.

Lufthansa, criticată pentru strategia de angajare

Grupul a declarat că va începe să recruteze personal de cabină și de pilotaj din noiembrie, favorizând candidații cu experiență și încurajând personalul din echipele Lufthansa CityLine să candideze.

Potrivit presei germane, ar putea beneficia și foști angajați ai filialei low-cost a grupului Germanwings, care s-a închis în 2020.

Această strategie a fost denunțată de sindicate ca fiind un prestidigitator juridic. Aceștia spun că această mișcare permite Lufthansa să reducă costurile prin angajarea personalului deja prezent în cadrul grupului sub noi contracte, mai puțin avantajoase din punct de vedere social.

"Cu City Airlines, dorim să creăm perspective pentru următoarele decenii și să asigurăm locuri de muncă durabile în Germania", a declarat Jens Fehlinger, directorul general al City Airlines.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE