Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bilete ”Only Adult”. O companie aeriană europeană introduce zone fără copii

Dacă ați fost vreodată nevoit să stați într-un zbor cu un bebeluș care plânge sau un copil care țipă, sigur tânjiți după o companie aeriană care să fie exclusiv pentru adulți.

Corendon Airlines vine cu soluții pentru această problemă. Compania turcească tocmai a anunțat că va introduce zone fără copii pe una dintre rutele sale, potrivit Euronews Travel.

Așa-numita zonă "Only Adult" va fi accesibilă pasagerilor cu vârsta de peste 16 ani.

Corendon este primul transportator european care oferă acest serviciu, urmând exemplul unor transportatori internaționali precum AirAsia.

Corendon introduce zone fără copii pe zboruri

Compania aeriană turcească Corendon introduce zone doar pentru adulți pe zborurile dintre Amsterdam și insula Curaçao din Caraibe. Compania va începe să ofere acest serviciu în luna noiembrie.

Zona fără copii va fi situată în partea din față a avionului și va avea 93 de locuri rezervate pentru călătorii cu vârsta de peste 16 ani.

Zona va fi separată de restul avionului prin pereți și perdele. Pentru a achiziționa un loc în zona destinată exclusiv adulților, pasagerii vor trebui să plătească un cost suplimentar de 45 de euro pe sens.

De asemenea, sunt disponibile nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, care costă 100 de euro în plus pe zbor.

Fondatorul Corendon, Atilay Uslu, a declarat că zona fără copii are ca scop "să satisfacă nevoile călătorilor care caută un plus de liniște în timpul zborului".

Uslu spune că acest lucru înseamnă, de asemenea, că părinții care călătoresc cu copii se pot simți mai puțin îngrijorați de deranjarea celorlalți pasageri.

Corendon oferă deja hoteluri destinate exclusiv adulților în mai multe destinații, printre care Curaçao, Bodrum și Ibiza.

Ce alte companii aeriene au zone fără copii?

Corendon este prima companie aeriană din Europa care oferă zone doar pentru adulți, dar unele companii internaționale au deja acest serviciu.

AirAsia X are o zonă de liniște pe zborurile sale A330 pe distanțe lungi, care este rezervată pasagerilor cu vârsta de peste 12 ani.

Scoot, un transportator low-cost cu sediul în Singapore, dispune de cabine ScootinSilence pe zborurile sale 787. Acestea sunt, de asemenea, accesibile doar călătorilor cu vârsta peste 12 ani. TUI, KLM și Transavia au declarat pentru ziarul olandez NU.nl că nu au planuri actuale de a exclude copiii din anumite părți ale avioanelor lor.

Însă călătorii par să fie încântați de idee. Într-un sondaj realizat în numele Newsweek de Redfield și Wilton Strategies, 1.500 de adulți americani au fost întrebați dacă ar dori să vadă zone fără copii în transportul public.

Aproape 60% dintre respondenți au fost de acord că o zonă rezervată exclusiv adulților în avioane și trenuri "ar fi un lucru pozitiv", în timp ce 27% nu au fost de acord, iar 14% nu au fost siguri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE