Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lufthansa lansează tarifele ecologice. Biletele vor fi mai scumpe și vor include costul compesărilor emisiilor de carbon

Lufthansa va începe să ofere săptămâna aceasta tarife „verzi”, mai scumpe, dar militanții pentru mediu au criticat inițiativa ca fiind „extrem de înșelătoare”.

Noile bilete ale transportatorului german - anunțate luni - vor include costul compensării emisiilor de carbon legate de zbor, potrivit Euronews Green.

Costul suplimentar al fiecărui tarif verde va finanța proiecte de protecție a climei și combustibili sustenabili pentru aviație, a susținut compania aeriană.

În timp ce tarifele ar putea ajuta pasagerii să se simtă mai puțin „ vinovați de zbor”, militanții pentru mediu au pus sub semnul întrebării sustenabilitatea inițiativei.

„Programele de acest gen le induc pasagerilor un fals sentiment de siguranță, făcându-i să creadă că emisiile lor au fost rezolvate.

Dar concluzia este că niciunul dintre aceste lucruri [compensarea emisiilor de dioxid de carbon și combustibilii sustenabili pentru aviație] nu va reduce impactul de mediu al zborurilor. Singurul lucru care va face acest lucru este să nu mai zburați în primul rând.”, a declarat Anna Hughes, director al organizației de campanie Flight Free UK.

Care sunt noile tarife ecologice de la Lufthansa?

Noile tarife verzi pot fi rezervate pentru zboruri în Europa și Africa de Nord. Compania aeriană promite „zboruri prietenoase cu clima” prin compensarea zborului. Compania spune că 80% din emisiile zborului vor fi compensate prin finanțarea unor proiecte de protecție a climei, în timp ce 20% vor finanța combustibilii sustenabili pentru aviație (SAF).

Tariful va fi oferit inițial pe mai mult de 730.000 de zboruri pe an pentru toate companiile aeriene din cadrul grupului Lufthansa.

Harry Hohmeister, membru al consiliului executiv al Lufthansa, a declarat că este imposibil de spus, în general, cât de mult vor fi mai scumpe biletele, dar că acestea vor fi "vizibil" mai scumpe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE