Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Întârzieri şi zboruri anulate la Lufthansa, din cauza grevei personalului de la sol

Publicat de: Euronews

Unul dintre principalele sindicate de la compania aeriană germană Lufthansa a lansat o chemare la grevă în rândul personalului de la sol, avertizând că miercuri vor avea loc întârzieri şi anulări de zboruri, într-un moment şi aşa tensionat pentru sectorul transportului aerian european, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Sindicatul Verdi a precizat într-un comunicat de presă că greva ar avea loc începând de miercuri, ora 03:45 (01:45 GMT), până joi dimineaţa, la ora 06:00 (04:00 GMT), în ideea de a pune noi presiuni asupra echipei manageriale.

„Vor fi numeroase anulări şi întârzieri”, a avertizat sindicatul.

Ce vor salariații Lufthansa

Luna trecută, Verdi a cerut o majorare salarială de 9,5% sau cel puţin 350 de euro pe lună, pentru cei aproximativ 20.000 de salariaţi de la sol care, potrivit sindicatului, sunt afectaţi de inflaţie şi programul de lucru suplimentar impus ca urmare a deficitului de personal din aeroporturi. Echipa managerială de la Lufthansa a venit cu o ofertă pe 13 iulie care, potrivit Verdi, este insuficientă în contextul inflaţiei galopante, care în luna iunie a urcat la 8,2%.

Lufthansa, cel mai mare transportator european, nu a oferit deocamdată estimări cu privire la impactul grevei de miercuri asupra pasagerilor, în condiţiile în care călătorii se confruntă deja cu perioade mari de aşteptare în aeroporturi şi anulări în serie ale zborurilor, în special, din cauza lipsei de personal. Operatorul aerian Lufthansa a fost nevoit deja să anuleze aproximativ 6.000 de zboruri programate iniţial pentru această vară, iar, la rândul său, conducerea aeroportului din Frankfurt intenţionează să relaxeze calendarul zborurilor pentru a stabiliza operaţiunile aeriene perturbate pentru plecările în vacanţe.

Odată cu ridicarea restricţiilor sanitare la începutul anului, companiile aeriene şi aeroporturile au probleme în a face faţă creşterii puternice a cererii pentru călătorii, după doi ani în care traficul aerian a fost unul redus şi în care sectorul a pierdut numeroşi salariaţi. Un studiu publicat la finele lunii iunie de institutul german de studii economice din Koln arată că ar fi nevoie de cel puţin 7.000 de angajaţi în sectorul aerian din Germania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE