Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk, decizie controversată după ce a schimbat numele Twitter în X. Ce funcție de protecție va dispărea

Rețeaua de socializare X (fosta Twitter) va elimina o măsură de protecție care le permite utilizatorilor să blocheze alte conturi, a anunțat Elon Musk, patronul platformei. Aceasta este considerată încă o decizie controversată pe care miliardarul o ia în cadrul companiei pe care a cumpărat-o anul trecut, relatează agenția Reuters.

Funcția de blocare pe platforma X permite utilizatorilor să aplice restricții anumitor conturi pentru a nu-i mai contracta, să nu le mai vadă postările sau să-i urmărească.

”Blocarea va fi eliminată ca o «funcție», cu excepția DM-urilor (mesajelor directe, n.red)", a scris Elon Musk, vineri, într-o postare pe platforma X.

În schimb, miliardarul a afirmat că rețeaua X va păstra funcția de ”mute”, care împiedică un utilizator să vadă anumite conturi, dar, spre deosebire de blocare, nu avertizează celălalt cont despre această acțiune.

De altfel, Elon Musk s-a descris ca fiind un apărător al libertății de exprimare, însă unii critici consideră că abordarea sa este iresponsabilă. Cercetătorii au constatat o creștere a discursului instigator la ură și a conținutului antisemit pe platformă de când acesta a preluat conducerea, iar unele Guverne au acuzat compania că nu ia suficiente măsuri pentru a-și modera conținutul.

Elon Musk ar putea intra în conflict cu Apple și Google

Prin eliminarea sau limitarea funcției de blocare, rețeaua X ar putea intra în conflict cu reglementările aplicate de magazinele App Store al Apple și Google Play al Alphabet

Reprezentanții Apple susțin că aplicațiile cu conținut generat de utilizatori trebuie să aibă capacitatea de a bloca comportamentul abuziv. În schimb, oficialii Google Play Store au precizat că aplicațiile trebuie să ofere un sistem pentru blocarea conținutului generat de utilizatori, precum și a utilizatorilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE