Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla a scăzut prețurile pentru Model S și Model X în SUA. Mașinile electrice sunt mai ieftine, dar au autonomie mai mică

Compania Tesla a anunțat luni că a ieftinit sedanul Model S și SUV-ul Model X. Mașinile electrice au de acum preț mai mic, însă oferă o autonomie mai scăzută față de versiunile anterioare. Compania controlată de miliardarul Elon Musk vrea astfel să-și crească vânzările, în condițiile în care costurile ridicate ale creditelor reprezintă un obstacol pentru cererea de mașini electrice scumpe, relatează agenția Reuters.

Tesla a scăzut deja prețurile mașinilor sale electrice în Statele Unite, China, dar și pe alte piețe, deoarece pune creșterea vânzărilor mai presus de marjele de profit, care sunt în continuare la niveluri mai ridicate în rândul producătorilor auto.

Compania cu sediul în orașul Austin din statul american Texas a oferit și alte stimulente pentru a-și diminua stocurile, ca parte a unei strategii despre care directorul executiv Elon Musk a spus că face parte din manualul de recesiune al Tesla.

Ce preț are Tesla Model S cu autonomie mai mică în Statele Unite

Astfel, noua versiune a Tesla Model S poate fi cumpărată cu 78.490 de dolari, în vreme ce SUV-ul electric Model X are un preț de 88.490 de dolari. Ambele mașini sunt astfel cu 10.000 de dolari mai ieftine decât cât costau anterior modele de bază și sunt disponibile pentru livrare în perioada septembrie-octombrie, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Tesla.

"Dacă modelele cu autonomie standard nu oferă calitatea la care se așteaptă șoferii de Tesla, aceasta este o problemă, dar dacă ceea ce se obține de la un pachet standard nu diferă prea mult de unul premium, atunci șoferii existenți se vor răzgândi", a declarat Danni Hewson, șeful departamentului de analiză financiară de la AJ Bell, conform sursei citate.

Astfel, mașina electrică Tesla Model S are o autonomie de până la 320 de mile (515 kilometri), având în vedere că versiunile cu două și trei motoare ale Plaid pot oferi o autonomie de până la 405 mile (651 kilometri), respectiv 396 mile (637 kilometri).

În schimb, SUV-ul electric Tesla Model X are o autonomie de 269 de mile (432 de kilometri), o capacitate mult scăzută comparativ cu versiunile mai scumpe care pot fi conduse 348 de mile (560 de kilometri).

Potrivit Reuters, reprezentanții Tesla nu au răspuns solicitării de a oferi un punct de vedere privind noile versiuni de mașini electrice.

Considerat cel mai valoros producător auto din lume, Tesla anunțase luna trecută că venitul operațional și veniturile sale a fost afectat de scăderea prețului mediu de vânzare și de vânzările mai mici în cazul modelelor sale mai scumpe. În al doilea trimestru, a vândut cu 19% mai multe Model X și S, cele mai vechi vehicule ale sale de pe piață, față de acum un an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE