Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Șofer român filmat în Ungaria când sare dintr-o mașină în mers, ca să scape de polițiști

Un șofer român a fost filmat, în Ungaria, în timp ce sare de la volanul autoturismului aflat în mers, ca să scape de polițiști.

Scena a avut loc în după-amiaza zilei de 13 august 2023, pe o autostradă din Ungaria, în apropiere de Szeged. Românul a sărit din mașina pe care o conducea cu o mișcare specifică unui cascador, potrivit police.hu. Manevra i-a pus viața în pericol. Și nu numai lui.

Românul trecuse cu viteză mare printr-un sens giratoriu, chiar pe lângă o patrulă de poliție, care a pornit în urmărirea lui. În mașina lui erau 12 persoane, care s-au identificat drept cetățeni sirieni și care, cel mai probabil, încercau să intre ilegal în țară, potrivit autorităților maghiare.

Imaginile, publicate de poliția ungară

Clipul video a fost filmat chiar din autospeciala polițiștilor, plecați pe urmele românului, și a fost publicat pe site-ul Police.hu.

În imagini, se observă cum bărbatul deschide portiera cu puțin timp înainte ca din sens opus să se apropie un autorism, evită să sară, apoi, imediat, se aruncă din mașină, se răstoarnă pe carosabil și ajunge pe contrasens. În câteva clipe, se ridică și fuge pe un câmp, moment în care oamenii legii pornesc după el.

Între timp, migranții reușesc și ei să oprească mașina.

Românul fugar are 26 de ani. După ce a fost prins de agenții maghiari și cehi din patrulă, a primit tratament medical pentru rănile minore suferite. El s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă de persoane și va fi tras la răspundere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE