Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Efectul Picasso”. 46 de lucrări ale artistului spaniol, expuse la Muzeul de Artă Recentă din București

Bucurie mare printre iubitorii de artă. 46 de lucrări ale lui Pablo Picasso vor fi expuse din toamnă la Muzeul de Artă Recentă din București. „Efectul Picasso” este descris ca fiind „evenimentul cultural major al deceniului”, potrivit directorului MARe, Erwin Kessler.

„Arta purifică sufletul de praful vieţii de fiecare zi”, spunea Pablo Picasso, cel al cărui nume are în total 23 de cuvinte și care este numit, pe bună dreptate, unul dintre cei mai mari artiști ai lumii.

Din toamnă, pasionații de artă pot lua parte la „Efectul Picasso”, acolo unde vor fi expuse 46 de lucrări (picturi, desene şi gravuri) semnate Pablo Picasso şi 57 de lucrări ale unor artişti români contemporani influenţaţi de opera spaniolului.

Expoziția de la Muzeul de Artă Recentă Bucureşti se desfășoară în perioada 27 septembrie 2023 - 8 ianuarie 2024, potrivit Agerpres.

„Efectul Picasso la MARe/Muzeul de Artă Recentă Bucureşti va fi evenimentul cultural major al deceniului (…)”, a spus Erwin Kessler, curatorul expoziţiei şi directorul Muzeului de Artă Recentă Bucureşti.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musee National Picasso-Paris şi celebrează 50 de ani de la dispariţia pictorului printr-un program din care fac parte alte 42 de muzee din lume. Țara noastră este singura din Europa de Est cuprinsă în amplul proiect lansat de Franţa şi Spania.

„Expoziţia de la MARe/Muzeul de Artă Recentă va da prilejul reliefării influenţei lui Picasso asupra artei româneşti, prin punerea faţă în faţă a lucrărilor lui Picasso de la muzeul nostru şi a celor semnate de artiştii români selectaţi. Ea va da posibilitatea de a vedea parcursul tehnic al operei lui Picasso, graţie lucrărilor aparţinând patrimoniului Muzeului Picasso”, a spus Cecile Debray, preşedintele Muzeului Picasso din Paris, conform sursei menționate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE