Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai fotografiată galerie de artă, la MNAC. Instalația "Nor negru” este alcătuită din 25.000 de fluturi de hârtie

Într-un spațiu impresionant din Muzeul Național de Artă Contemporană din București, o instalație de artă captivantă, intitulată "Nor negru", aduce cu sine povestea uluitoare a migrației fluturilor monarh.

Realizată de artistul mexican Carlos Amorales, această creație unică este alcătuită din 25.000 de fluturi din hârtie, reprezentând 30 de specii diferite.

Instalația de artă a călătorit în întreaga lume. A animat galerii de artă, magazine, biserici sau chiar… tramvaie. Acum, ”Nor negru”, roiul uriaș de fluturi, a ajuns și la București.

Pentru a realiza opera de artă, Carlos Amorales s-a lăsat inspirat de migrația anuală a fluturilor monarh din Canada până în Mexic. Acești fluturi parcurg o distanță de aproximativ 4000 de kilometri, într-o călătorie care durează două luni, de la America de Nord până în Mexic.

Călin Dan, directori MNAC: ”O instalație surprinzătoare, foarte frumoasă care atrage mulți amatori de selfie-uri. Primim mereu telefoane de la oameni care vor să știe cât va dura instalația, când e deschisă deci toată lumea are un target pe Amorales, care de altfel chiar și spunea că această lucrare pe care el a realizat-o cred că aproape acum două decenii și a circulat în toată lumea, are după părerea lui cea mai impresionantă versiune aici la MNAC.”

Un muzeu ar fi o alegere foarte bună pentru a ne ascunde de căldură. Mai mult decât atât, adăpostirea de soare ar veni la pachet și cu o vizită… culturală, dar și una plină de surprize. De exemplu, în București, există un loc vă puteți fotografia cu... zeci de mii de fluturi.

Nouă expoziții vă așteaptă de miercuri până duminică la Muzeul de Artă Contemporană. Pentru copii, intrarea este gratuită, pe perioada vacanței.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE