Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Macklemore, fascinat de ”doamna cu marionete” din Cluj: ”E o creatoare de magie”

Publicat de: Euronews

Rapperul american Macklemore a fost încântat de oamenii pe care i-a cunoscut în România. El a cântat joi seară în fața publicului de la Electric Castle, dar nu înainte de a face o plimbare prin Cluj, unde s-a întâlnit cu o femeie care confecționează și vinde marionete. Rapperul a făcut o postare pe social media în care și-a exprimat aprecierea față de pasiunea cu care doamna lucrează și despre această lume care prinde contur... a păpușilor.

”Ziua mea, plimbându-mă pe străzile frumoase din Cluj-Napoca România. Partea mea preferată a fost întâlnirea cu femeia cu marionete. Avea un mic magazin în care abia s-a mutat în urmă cu trei săptămâni și le face manual pe toate. Nu am putut să nu mă minunez de ideea de a face marionete inspirate din animale și de a o duce la nivelul de "Știi ce, mă apuc să deschid un magazin de marionete". Cred că îi place la nebunie. Le-am cumpărat copiilor câte un animal ales cu grijă și unul pe care eu și @baba_g îl putem împărți. Ea nu avea idee că voi cânta în fața a 45.000 de oameni în câteva ore.  Îmi place asta.

Suntem cu toții doar oameni, muncim, facem lucruri, ne vindem arta și sperăm că se conectează. Dacă suntem norocoși, ne găsim bucuria și scopul de a face lucrurile care ne pun mâncare pe masă. Probabil că ea nu va vedea niciodată asta. Dar îi respect cu adevărat măiestria artistică și ceea ce face. Cred că marionetele sunt al naibii de tari, iar ale ei au cele mai fermecătoare personalități. Îmi place viața, accentele și caracterul care prinde viață atunci când pui o marionetă în mână.

Încă mai am jucăria mea de pluș în formă de maimuță, "Fooey", de când eram copil. O pun din când în când și încerc să le explic copiilor cât de mișto au fost anii 1980. Dacă sunteți în Cluj, România, găsiți-o. E o creatoare de magie. Mi-a reamintit... Ai nevoie doar de o idee, execuție și repetare. Încercarea. Asta e tot ce trebuie să facem,” a scris Macklemore pe Facebook.

Femeia din postarea artistului este Tünde Szabó și are în Cluj un atelier de marionete, care se numește ”Ferma de Păpuși”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE