Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Electric Castle 2023. Cât sunt biletele, ce artiști sunt prezenți și ce reguli trebuie să respecte participanții la festival

Publicat de: Mirabela Vasile

A noua ediție Electric Castle va avea loc în perioada 19-23 iulie, a Castelul Bánffy de la Bonțida, Cluj. În cadrul festivalului vor activa 12 scene și va fi amplasat un camping cu 20.000 de participanți.

Cât costă biletele și cum se achiziționează brățările

Biletele pornesc de la 65 de euro plus un comision de 8% pentru o zi de acces și poate ajunge la opțiunea de Black Ticket care costă 3299 de euro plus comision de 8%.

Day Ticket - 65 de euro plus comision de 8%, în oricare dintre zile

Any Day Premium Ticket - 150 de euro plus comision de 8% și conține: Transfer dedicat, Locuri de parcare dedicate, Intrare separată, Lounge-uri acoperite, Toalete premium, Toalete extra în zona castelului, Lockere dedicate, Stații de încărcare, Vedere spectaculoasă din zona Premium, Șansa de a-ți întâlni artiștii preferați, Mâncare à la carte & băuturi premium servite în pahare de sticlă, Cocktail bar, Bar de bere artizanală, Bar de trabucuri.

General Access Pass - 159 de euro plus comision de 8%

Youth 21 Pass - 99 euro plus comision de 8% ești eligibil pentru acest tip de bilet dacă vei avea cel mult 21 de ani la începutul festivalului

Threesome Pack - 417 de euro plus comision de 8%. Threesome Pack e un bilet de grup cu reducere, pentru situatii in care un al treilea caută anturaj

Premium Pass - 300 de euro plus comision de 8%. Vei avea transfer dedicatLocuri de parcare dedicate, Intrare separată, Lounge-uri acoperite, Toalete premium, Toalete extra în zona castelului, Lockere dedicate, Stații de încărcare, Vedere spectaculoasă din zona Premium, Șansa de a-ți întâlni artiștii preferați, Mâncare à la carte & băuturi premium servite în pahare de sticlă, Cocktail bar, Bar de bere artizanală, Bar de trabucuri

Premium+ Pass - 500 de euro plus comision de 8%. Vei avea transfer dedicatLocuri de parcare dedicate, Intrare separată, Lounge-uri acoperite, Toalete premium, Toalete extra în zona castelului, Lockere dedicate, Stații de încărcare, Vedere spectaculoasă din zona Premium, Șansa de a-ți întâlni artiștii preferați, Mâncare à la carte & băuturi premium servite în pahare de sticlă, Cocktail bar, Bar de bere artizanală, Bar de trabucuri + Extra beneficii: Brățară Premium+, Tur în backstage cu băuturi incluse și în zona pit, Ghid dedicat pentru tururi în festival

Black Ticket - 3299 de euro plus comision de 8%. Include: Cazare la hotel de 5 stele, Tururi în backstage, Top-up pentru mâncare & băutură, Acces în Premium Lounge, Acces gratuit la toate experințele din festival,Transfer dedicat gratuit și privat, Parcare VIP, Ghid dedicat, Badge "all access", Meet & greet cu echipa EC.

Începând de azi, 10 iulie, abonamentele pot fi schimbate în brățară de acces la punctele deschise în București (AFI Cotroceni și Băneasa Shopping City), sau în Cluj-Napoca (Iulius Mall). De asemenea, brățara poate fi comandată la orice adresă din Cluj-Napoca, București, Brașov și Timișoara, prin platforma Tazz.

Punctele de pre-swap vor rămâne deschise până în prima zi de festival, iar ulterior procedura va putea fi efectuată doar la festival. Brățările pentru minori se pot ridica doar de la intrarea în festival.   

Camping Pass - 50 de euro + Comision 8%.

Artiștii prezenți la Electric Castle 2023

The Chemical Brothers, trupa care se menține fresh după mai bine 20 de ani de carieră, revine în România la vară. Formată din Tom Rowlands și Ed Simons, trupa abordează genurile electronic, big beat, techno, trip hop și house.

Au câștigat șase premii Grammy și sunt cunoscuți pentru hiturile „Galvanize”, „Go” sau „Believe”.

„Sunt tipul care cântă rock la bustul gol” – o auto-definiție în stilul Iggy Pop, starul care a inspirat generații de muzicieni, personaje de film și biografii. Artistul este inclus în Rock and Roll Hall of Fame alături de trupa sa de debut, The Stooges, și este deținător al unui Grammy pentru întreaga carieră.

George Ezra ajunge pentru prima oară în România, pentru toți fanii folk pop, într-un moment special al carierei sale. În 2023 Ezra se va retrage din lumina reflectoarelor, ceea ce face ca spectacolul lui de pe scena principală EC să fie de neratat.

Macklemore este primul artist rap care ajunge pe scena Electric Castle. Artistul care a câștigat patru premii Grammy pentru albumul său de debut vine pentru prima oară în România cu un album proaspăt lansat.

Iar Jamie xx se alătură The Chemical Brothers și Peggy Gou în categoria headliners EC din muzica electronică.

Trei reveniri importante în line-up-ul festivalului: trupa islandeză Sigur Ros, Nothing But Thieves și Pendulum.

Lista completă o puteți consulta în linkul de mai jos.

Cum se ajunge în Bonțida

Vor exista autobuze care vor circula regulat pe ruta Cluj-Bonțida și Bonțida-Cluj, ele vor pleca de la Iulius Mall. La întoarcere, autobuzele vor opri în Piața Mărăști și la Regionala CFR.

Programul autobuzelor este 24/7. Autobuzele vor pleca din stații la 20 - 30 de minute. Ultimul autobuz spre Cluj va pleca luni, la 13:00.

Informații utile despre festival

Față de anul trecut, organizatorii au suplimentat cu 30% numărul de autobuze și cu 50% capacitatea în trenurile EC, astfel că acestea devin cea mai simplă și rapidă cale de a ajunge în festival. Timpul de așteptare în orele de vârf va fi de aproximativ 30 de minute. Biletele pot fi cumpărate în avans de aici iar participanții au la dispoziție o linie WhatsApp dedicată prin care pot sesiza orice probleme legate de transport.

Cei care aleg să vină la castel cu mașina sunt îndemnați să-și ia prietenii cu ei. Mașinile cu toate locurile ocupate vor primi parcare gratuită, iar pasagerii vor putea câștiga o mulțime de premii prin inițiativa Carpooling by OMV.

Experiența EC este 100% cashless. Alimentarea brățării se poate face online, în contul de utilizator creat pe electriccastle.ro, dar și la fața locului, la ghișeele dedicate, cu cash sau cu card.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE