Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început Electric Castle 2023. Tinerii s-au cazat fără probleme la cort, în ciuda caniculei

Electric Castle, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România, a început astăzi pe Domeniul Banfy, de lângă Cluj-Napoca. Cinci zile va dura evenimentul, la care sunt așteptați 200.000 de participanți.

Organizatorii promit că ediția din acest an a festivalului de pe Domeniul Banfy va fi mai electrizantă ca niciodată. În Bonțida, pregătirile au început cu luni în urmă, în așteptarea miilor de participanți.

Peste 200.000 sunt asteptati la festivalul Electric Castle. Odata ce s-a dat startul festivalului, mii de oameni și-au arătat bucuria de a fi aici, pe domeniul Banffy. În ciuda temperaturilor de 30 de grade Celsius, multi au ales să se cazeze fie la cort, fie în casele localnicilor.

Cum s-au pregătit localnicii pentru festival

Clara are 75 de ani și locuiește la o strada distanța de scenă. Pentru ea banii din cazări reprezintă un real ajutor financiar.

Ioana a venit cu mașina din Marea Britanie, iar, Alexandra, din Sibiu. Din 2013 și până acum au ratat doar o ediție. Fetele vor sta în casa unei alte localnice din Bonțida, care le-a așteptat la poartă.

Gazda a pregătit locuri în casa părintească, pentru care petrecăreții achită 130 de lei, dar și corturi, la 80 de lei, sau rulote în spatele casei. Chiar daca nu dispune de toate utilitățile, mulți aleg sa îi calce pragul.

Participanții mai norocoși vin de la doar câțiva kilometri distanță de Cluj-Napoca.

300 de artiști consacrați vor concerta pe cele 12 scene ale festivalului. Printre aceștia, Macklemore, Iggy Pop sau The Chemical Brothers. La Electric Castle vor fi însă și nume noi.

Ultima zi a Festivalului Electric Castle este 23 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE