Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Duba poliției patrulează pe șine. Viitoarea frontieră Schengen cu Ucraina, supravegheată cu o drezină improvizată

În plin scandal al achizițiilor de mașini scumpe de la Ministerul de Interne, Poliția de Frontieră din Vișeu de Sus, județul Maramureș se adaptează cum poate la terenurile accidentate din zona graniței cu Ucraina. În imaginile postate pe Facebook, polițiștii ne arată cum patrulează cu microbuzul adaptat pe șina de mocăniță.

Conform Poliției de Frontieră, aceasta este singura modalitate prin care pot fi supraveghate zonele greu accesibile de la frontiera cu Ucraina. Polițiștii folosesc vechea linie de mocăniță de pe Valea Vaserului, la o altitudine de aproape 2000 de metri.

Din imaginile postate de Poliția de Frontieră pe pagina de Facebook se vede cum microbuzul transformat în drezină se deplasează pe calea ferată îngustă, veche de peste 100 de ani. Pe lângă sutele de aprecieri din mediul online, au fost și unii comentatori care s-au întrebat dacă aceste imagini ajută România în contextul recentelor discuții privind aderarea la spațiul Schengen.

Control Schengen în România

Experții Comisiei Europene vor realiza un control în România, în două județe de pe graniță și în București, în contextul dezbaterilor privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Potrivit unor surse guvernamentale, este vorba de un exercițiu voluntar. Vizita inspectorilor în România nu e parte din calendarul oficial sau obligatoriu privind aderarea României la spațiul Schengen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE