Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine este Guido Reil, eurodeputatul german care a comparat România cu Vestul Sălbatic

Eurodeputatul german, Guido Reil, din grupul Identitate şi Democraţie (ID), a reușit să provoace revoltă după ce a comparat România şi Bulgaria, în timpul dezbaterilor privind aderarea celor două state la Schengen, cu Vestul Sălbatic al Americii.

Guido Reil activează ca membru al Alternativei pentru Germania (AfD) în Parlamentul European și face parte din grupul Identitate şi Democraţie (ID).

Reil a devenit miner după ce a terminat liceul. A fost maistru la mina Prosper-Haniel din Bottrop. Totodată, acesta a fost și lider de sindicat. Eurodeputatul german fost membru al Partidului Social Democrat din Germania (SPD) timp de 26 de ani și a fost ales în funcția de consilier al partidului din Essen în 2009.

Cu toate acestea, Reil și-a retras calitatea de membru al SPD în 2016, în semn de protest față de politicile partidului privind imigrația, dar și pentru neînțelegerile cu președintele SPD din Essen, Thomas Kutschaty. În calitate de membru al SPD, Reil s-a implicat pentru a organiza o demonstrație împotriva construcției unui centru pentru migranți la Essen, cu toate acestea, prim-ministrul de atunci al Renania de Nord-Westfalia Hannelore Kraft a intervenit și a anulat evenimentul.

Reil s-a alăturat AfD în 2016 și a candidat la alegerile federale germane din 2017 în circumscripția electorală aleasă direct din Essen II, unde a terminat pe locul al treilea. La alegerile pentru Parlamentul European din 2019 a fost ales numărul 2 pe lista AfD, în spatele lui Jörg Meuthen. Campania lui Reil s-a concentrat pe „salvarea zonei Ruhr” și pe campania prin care s-a urmărit ca UE să nu primească mai multe, în detrimentul statelor membre.

Declarațiile controversate făcute de Reil în Parlamentul European

„România este vestul sălbatic al Europei.” Acesta a fost mesajul unui eurodeputat german într-o dezbatere despre aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, dezbatere ținută în plenul Parlamentului European. Europarlamentarul este cunoscut pentru viziunile sale extremist-naționaliste. Cele transmise vin în contradicție cu mesajele altor oficiali europeni care spun că România îndeplinește criteriile pentru a intra în spațiul Schengen.

„Jumătate de an am călătorit în România, în drumul meu spre Ucraina, și am cunoscut România. Aș dori să descriu prietenește România, în modul următor: «România este vestul sălbatic al Americii, al Europei. Deci e Vestul Sălbatic din mijlocul Europei»", a declarat Guido Reil, eurodeputat german, membru al partidului naţionalist-autoritar Alternativa pentru Germania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE