Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dragoş Anastasiu, despre bugetarii cu salarii de aproape 4.000 de euro. ”Nu au nevoie de vouchere de vacanţă”

Antreprenorul Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism, este de părere că angajații la stat care câștigă 3.000 - 4.000 de euro nu ar trebui să beneficieze de vouchere de vacanță.

Din punctul său de vedere, o redistribuire a bugetului alocat voucherelor de vacanță ar fi o soluție bună.

"În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, ele au existat şi există în momentul de faţă şi sunt previzionate a rămâne încă patru ani, şi sunt sume destul de importante în ceea ce priveşte turismul din România, aproape 300 milioane de euro.

Sunt bani mulţi şi sigur că noi putem să cerem şi mai mult, dar eu cred că trebuie să fim şi realişti. Ce poate că ar trebui să gândim apropo de voucherele de vacanţă este un alt mod de a fi folosite. Mie personal, e o părere strict personală, nu am fost mandatat de nimeni să spun lucrul ăsta, mi se pare că oameni care câştigă la stat, de exemplu, 3.000 de euro - 4.000 de euro şi aşa mai departe nu au nevoie de vouchere de vacanţă. Eu n-am nevoie de vouchere de vacanţă, ca să fiu clar", a declarat, Dragoş Anastasiu, pentru Agerpres.

„Aceia care chiar nu-şi permit să plece în concedii să aibă sume mai mari”

Întrebat dacă a fost propusă măsura majorării valorii voucherelor de vacanță pe fondul creșterii de prețuri, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism a afirmat că ar putea fi alocate sume mai mari celor care folosesc voucherele de vacanță în extrasezon sau persoanelor care chiar nu-şi permit să plece în concedii. Pe de altă parte, el spune că mediul privat ar putea folosi mult mai mult sistemul de vouchere de vacanţă.

"De asemenea, revenind la prima idee, da, o să mi se spună cu discriminarea, dar eu vă spun cum gândesc. Aş prefera ca aceia care chiar nu-şi permit să plece în concedii să aibă sume mai mari, în contextul în care cei care chiar îşi permit, să aibă sume mai mici sau să aibă sume zero. Sau putem să ne gândim în ce măsură putem să dăm sume mai mari în perioada de extrasezon. Cu cât dai mai mulţi bani în piaţă şi toată lumea se aruncă în sezon, cresc şi preţurile. Nimeni nu mai are neapărat de câştigat din tot sistemul ăsta", a adăugat Anastasiu, pentru sursa citată.

În opinia sa, este nerealist să se ceară acum o majorare a bugetului alocat voucherelor de vacanţă.

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei fiecare, în perioada 2022 - 2026, așa cum prevede un act normativ adoptat de Guvern la sfârșitul anului 2021.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE