Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Donald Trump va reveni pe YouTube. Platforma renunță la suspendarea fostului președinte al SUA

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Platforma de videouri online YouTube a anunţat vineri că renunţă la suspendarea lui Donald Trump, la doi ani după excluderea fostului preşedinte american în urma asaltului asupra Capitolului, relatează AFP.

"Începând de astăzi, canalul Donald J. Trump nu mai este supus restricţiilor", a transmis pe Twitter gigantul american.

Republicanul, candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, a fost exclus de pe reţeaua de socializare în ianuarie 2021, când era încă la putere, pentru că şi-a încurajat susţinătorii în timpul atacului asupra Congresului la Washington.

Mai multe rețele de socializare au suspendat conturile lui Donald Trump

Această decizie fără precedent a Youtube a fost imitată atunci de majoritatea reţelelor de socializare, printre care Twitter, Facebook şi Instagram.

Pentru a-şi justifica decizia, YouTube a spus vineri că a evaluat "riscul de violenţe", ţinând cont în acelaşi timp de importanţa, pentru alegători, de a-i auzi "în mod egal pe marii candidaţii naţionali".

Donald Trump a fost deja reprimit pe Twitter, Facebook şi Instagram în cursul ultimilor luni. El nu a publicat încă mesaje pe conturile sale, comunicând în principal prin propria platformă, Truth Social.

Distribuie

Taguri