Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump îl dă în judecată pe jurnalistul Bob Woodward. De ce vrea daune de aproape 50 de milioane de dolari

Fostul președinte american Donald Trump îl acționează în instanță pe jurnalistul și scriitorul Bob Woodward pentru cele peste opt ore de interviu înregistrate în 2019 și 2020. Republicanul cere daune de 49 de milioane de dolari prin procesul în care implicat și editorul lui Woodward, relatează publicația Bloomberg, citată de Agerpres.

Avocații lui Trump susțin că, prin publicarea înregistrărilor în format audiobook, Woodward a încălcat promisiunea de a le folosi „în scopul unic de a scrie o carte”. Procesul a fost intentat la Tribunalul din districtul de nord al Pensacola, statul Florida.

Potrivit Bloomberg, Donald Trump își intentează de obicei plângerile în districtul de sud al Pensacola, unde a numit unul dintre cei trei judecători care judecă dosarele civile.

Motivul pentru care Trump îl dă în judecată pe Bob Woodward

De altfel, Donald Trump a avertizat încă din octombrie 2022, atunci când a fost lansat audiobook-ul, că îl va acționa în instanță pe Bob Woodward.

„Am fost de acord cu înregistrări pentru cuvântul scris, nu pentru a fi vândute", a afirmat Trump la postul Fox News.

Audiobook-urile lui Bob Woodward includ 20 de interviuri pe care le-a realizat cu Donald Trump pe diferite subiecte, de la pandemia COVID-19, la diplomația internațională. De asemenea, varianta tipărită a cărții „The Trump Tapes” include corespondenţă scrisă între fostul preşedinte Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un. Volumul a fost publicat de editura Simon & Schuster la jumătatea lunii ianuarie.

După încheierea mandatului de la Casa Albă, fostul președinte Donald Trump s-a confruntat cu probleme juridice, fiind atât pârât, cât şi reclamant. El şi un avocat au fost condamnaţi să plătească aproape un milion de dolari pentru înaintarea unei plângeri pe care un judecător federal a numit-o „complet lipsită de temei”.

Jurnalistul Bob Woodward a declarat pentru publicația Washington Post în octombrie că unul dintre cele mai regrete ale sale în înregistrarea „The Trump Tapes ”a fost că l-a lăsat pe fostul preşedinte să se eschiveze într-o discuţie din iunie 2020, când Trump a evitat să spună ce va face dacă va pierde alegerile organizate în toamna acelui an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE