Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Donald Trump revine pe Facebook și Instagram după doi ani de suspendare. Decizia oficială, anunțată de Meta

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Fostul președinte american Donald Trump revine pe Facebook și Instagram, la doi ani după ce i-a fost interzis accesul pe rețelele de socializare în urma atacului asupra Capitoliului. Compania Meta a anunțat miercuri că va „pune capăt suspendării” conturilor politicianului republican.

„Publicul trebuie să poată auzi ce spun politicienii pentru a putea face alegeri în cunoştinţă de cauză.

Dar asta nu înseamnă că nu există limite pentru ceea ce oamenii pot spune pe platforma noastră. Când există un risc de vătămare în lumea reală, un risc mare care justifică intervenţia Meta în dezbaterea publică, acţionăm”, a declarat Nick Clegg, responsabil Meta pentru afaceri internaţionale, conform agenției AFP, citate de Agerpres.

Donald Trump a fost interzis pe Facebook pe 7 ianuarie 2021 deoarece și-a încurajat susținătorii în timpul atacului asupra Capitoliului de la Washingtonului, comis cu o zi înainte. Decizia companiei Meta a fost una fără precedent, fiind aplicată ulterior de majoritatea rețelelor de socializare, inclusiv de Twitter.

Donald Trump i-a scris lui Mark Zuckerberg că vrea să revină pe Facebook

În iunie 2021, reprezentanții Facebook au decis că excluderea va dura doi ani şi că miliardarul republican se va putea întoarce numai în momentul în care vor dispărea „riscurile pentru siguranţa publică”.

Suspendarea „nu ar trebui să se mai întâmple niciodată unui preşedinte în exerciţiu sau oricui nu merită sancţiuni!", a scris Donald Trump pe contul său de pe Truth Social, reţeaua de socializare pe care a lansat-o în 2022.

De altfel, săptămâna trecută, fostul lider de la Washington a cerut oficial să poată reveni pe Facebook. Avocatul lui Donald Trump i-a scris o scrisoare lui Mark Zuckerberg, fondatorul și președintele Meta, în care i-a cerut să nu „reducă la tăcere un candidat la președinție”.

Potrivit sursei citate, Donald Trump a fost readmis pe Twitter pe 19 noiembrie 2022, la patru zile după ce şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

Distribuie

Taguri