Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicio măsură, doar acuzații. La 5 zile de la moartea Anei Oros, autoritățile se acuză între ele

La 5 zile de la tragedia de pe Lacul Morii, când o femeie a murit, sfâșiată de câini, autoritățile continuă să-și paseze vina de la unele la altele.

Primarul Sectorului 6 susține că înainte cu o săptămână de la tragedie, polițiștii locali au chemat echipele ASPA ca să ridice o haită de câini, chiar din zona unde a fost ucisă Ana Oroș. Însă, potrivit lui Ciprian Ciucu, nimeni nu a venit.

ASPA îl contrazice și publică, pe o rețea socială, un proces-verbal de unde reiese că a fost pe teren, dar nu a putut captura niciun câine, pentru că au dispărut în curțile oamenilor. Câteva minute mai târziu, primarul de sector postează pe Facebook că procesul verbal ar fi un fals și cere o expertiză grafologică.

Primarul a revenit pe contul de Facebook și a spus că documentul nu ar fi fost falsificat și că este vorba despre o eroare de locație.

Ciprian Ciucu a discutat despre activitatatea desfășurată de ASPA

Într-o conferință de presă de miercuri, primarul sectorului 6 a venit cu acuzații și documente prin care arunca întreaga vină pentru tragedie în curtea ASPA.

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6: Cine este responsabil legal cu strângerea câinilor maidanezi - evident că ASPA. Pe 14 ianuarie, fix cu o săptămâna înainte de a se petrece oribilul atac, polițiștii de proximitate au chemat ASPA, fiind anunțat dispeceratul PMB de faptul că o haită de zece câini ar fi acolo. Acela ar fi putut să fie apelul salvator. Nu a venit nimeni, cu o săptămână înainte nu a venit efectiv nimeni. ASPA nu a reacționat, nu a dat niciun răspuns. Avem lucrul documentat.

Ciprian Ciucu a venit și cu o înregistrare care ar dovedi că dacă ASPA o lua în considerare, tragedia ar fi putut fi evitată.

ÎNREGISTRARE AUDIO  PS6-ASPA

PMB ASPA: Primăria Capitalei, bună dimineața!

Poliția Locală Sector 6: Bună dimineață! Mihalcea Vasile, dispecerul de serviciu de la Poliția Locală Sector 6. Șefu' avem și noi o locație cu 10 câini fără stăpân.

PMB ASPA: Adresa?

Poliția Locală Sector 6: Strada Drumu la Roșu, în capătul străzii este un teren viran acolo. Este un teren viran, sunt 10 câini fără stăpân

PMB ASPA: Eu am notat, o să transmit eu acum.

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6: Va trebui ca ASPA să dimensioneze capacitățile de capturare. Dacă până în 2016 erau 90 de prinzători, vă dați seama 15 sau 13  - sunt complet ineficienți la nivelul Bucureștiului.

După aceste acuzații ASPA a venit cu precizări. Spune că din cei 10 câini semnalați de Poliția Locală au fost identificați doar 4. Nici aceștia, însă, nu au putut fi prinși pentru că au intrat pe o proprietate privată. ASPA spune că a fost întocmit un raport și nici până în prezent Poliția Locală Sector 6 nu a venit cu un răspuns prin care să permită hingherilor să intre pe proprietatea respectivă.

Prietenii Anei Oroș au protestat în fața Primăriei Generale

Aceștia și-au expus nemulțumirea față de eșecul administrației în gestionarea problemei câinilor fără stăpân și au cerut demisia primarului Nicușor Dan. Aceștia au depus și flori în memoria colegei lor.

Ana Măiță, Organizația pentru drepturile victimelor atacurilor canine: Trebuie să avem siguranță în acest oraș. Credeți că numai la Lacul Morii există acest risc? Veniți la Romexpo, veniți lângă Piața Presei, să vedeți cum este plin de haite.

Sorin Chiriță, fost City manager al Capitalei: De doi ani de zile s-a luat din bugetul ASPA de capturare și s-a băgat în promovare, s-a transmis bucureștenilor: prindeți voi câinii  și eu ca instituție vi-i sterilizez, este o inepție. Demisia lui Nicușor Dan și a actualului City manager, Diana Pungă, nu poate să îndrepte ce s-a întâmplat, dar poate să prevină să se repete astfel de evenimente.

Nicușor Dan a avut o singură reacție, tot pe Facebook, la mai bine de o zi de la tragedie, prin care a transmis că cine a greșit va plăti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE