Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copil mușcat de o haită de câini. Băiatul a fost transportat la spital de tatăl lui

Un nou atac al câinilor maidanezi. Un copil de 13 ani a fost mușcat, ieri, de șase câini într-o comună din Teleorman. Copilul a scăpat cu viață, după ce a reușit să se refugieze într-o curte. Tatăl său l-a urcat în mașină și a gonit cu el spre spital. Adolescentul este acum internat într-un spital din Capitală și este în stare bună.

Vladimir are 13 ani și în urmă cu câteva zile a mers să își viziteze bunicii, în comuna Conțești din Teleorman. Marți, pe la prânz, adolescentul a ieșit la o plimbare, însă la marginea localității a fost atacat de o haită de câini. Cu hainele sfâșiate și zgârieturi pe corp a reușit să se ridice, să sară peste gard în cea mai apropiată curte, unde a cerut ajutor.

Bunica victimei: Nu știu cum o fi sărit, ce putere i-a dat Dumnezeu să sară acel gard în halul în care era și cu durerile alea. Fata mea a luat mașina disperată și a plecat. Era inutil să aștepți atât după salvare.

Tatăl lui Vladimir s-a urcat la volan și a gonit spre Spitalul din Alexandria. Pe drum însă, din cauza vitezei, a fost oprit de polițiști. Agenții au povestit pentru Euronews cum au decis să-l ajute pe bărbat, în loc să-l amendeze.

Stancu Cătălin, agent IPJ Alexandria: Copilul era pe bancheta din dreapta, l-am putut vedea. I-am zis să ne urmeze către spitalul din Alexandria, am pornit spre spital, l-am escortat până acolo, unde a primit îngrijiri de specialitate.

Mircea Ionescu, agent IPJ Alexandria: Pe parcursul celor cinci ani de carieră nu m-am întâlnit cu o astfel de situație, de o gravitate atât de mare. M-am întâlnit cu șoferi grăbiți, care nu aveau o urgență atât de mare și am considerat că acum se impune măsura de conducere a domnului la spitalul de urgență.

Cum starea lui era gravă, Vladimir a fost transferat în capitală, la Spitalul pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”: A fost adus un băiețel de 13 ani cu multiple mușcături de câine la nivelul membrelor inferioare și trunchiului posterior. Practic, a fost încolțit de câini. Deocamdată, este sub tratament antibiotic, probabil că va mai sta câteva zile, atât pentru pansament, cât și pentru tratamentul injectabil.

Problema câinilor maidanezi din localitate este una veche, numărul lor crescând de la un an la altul, spun localnicii.

Localnic: Noi suntem obișnuiți cu haita aia, că de un an de zile este pe aici. Pe strada asta ei domină, cum să nu ne fie frică? Îți dai seama la vârsta mea de 75 de ani, până mă răsucesc, mă apucă celălalt. Atât sunt de mari.

Primarul localității nu a putut fi contactat, până la această oră pentru explicații. Haita care l-a atacat pe Vladimir a fost găsită de Poliția Animalelor, iar acum încearcă să afle dacă animalele au sau nu stăpân. Între timp, oamenii legii au deschis un dosar penal. Problema este, însă, departe de a fi rezolvată, mai ales că pe străzile din localitate câinii se plimbă în continuare nestingheriți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE