Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cazul Anei Oroș nu este singurul recent, provocat de maidanezi. Bărbat, găsit ucis de o haită de 15 câini, lângă Onești, acum o lună

Cazul Anei Oroș nu este singura tragedie recentă, provocată de maidanezi. Acum o lună, un bărbat a fost găsit mort, lângă Onești, iar polițiștii au stabilit că fusese ucis de o haită formată din cel puțin 15 câini.

Primarul orașului consideră că soluția legală pentru a evita astfel de tragedii este sterilizarea câinilor, nu eutanasierea. Legea, însă, îl contrazice.

„Persoana respectivă a fost găsită pe un teren agricol, undeva la limita cu Onești, dar pe terenul Răcăuțiului. De când eu sunt primar am sterilizat peste o mie de câini cu stăpân, am văzut că au fost aplicate și amenzi proprietarilor de câini care au refuzat sterilizarea.

În 14 zile, dacă nu se revendică animalul, se poate eutanasia, nu obligă nimeni. Eu nu am dat o dispoziție de primar în acest moment cu privire la eutanasiere”, a declarat Laurențiu Neghină, primar Onești, la Euronews.

Cum s-ar fi întâmplat tragedia de la Onești

La acel moment, bărbatul de 40 de ani s-ar fi aflat la plimbare cu câinele său, moment în care a fost atacat de o haită de 15-20 de câini.

Ca urmare a acestei tragedii Poliția Animalelor din Bacău a amendat primăria din Buciumi, pentru că nu a gestionat situația câinilor fără stăpân, cu suma de 15.000 de lei.

La vremea aceea, primarul din Onești spune că situația câinilor fără stăpân a scăpat de sub control, padocurile sunt pline și câinii prinși pe străzi nu au unde să fie cazați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE