Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump se predă autorităților din Georgia. Ar fi încercat să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020

Fostul președinte american Donald Trump se va preda joi, adică în jurul orei 15, ora României, autorităților din Georgia, stat în care a fost inculpat recent pentru noi acuzații. Este vorba despre tentativă de răsturnare a rezultatelor alegerilor prezidențiale desfășurate în 2020.

Anunțul a fost făcut chiar de Donald Trump pe contul său de pe o rețea de socializare. Însă, fostul lider de la Casa Albă a plătit o cauțiune de 200.000 de dolari pentru a rămâne în libertate.

Într-un rechizitoriu de aproape 100 de pagini , dezvăluit de presa americană, Donald Trump și alți 18 inculpați au fost acuzați de faptul că voiau să schimbe rezultatul alegerilor din 2020, din Georgia.

Fostul președinte republican va merge la închisoarea Tribunalului comitatului Fulton din Atlanta, statul Georgia și susține că va nega acuzațiile care i se aduc. Un acord de obligaţii semnat de avocaţii lui Trump şi de procurorul districtual din Fulton stabileşte şi condiţiile de eliberare, inclusiv restricţii privind intimidarea martorilor şi obstrucţionarea justiţiei, dar și obligația să nu scrie postări amenințătoare pe rețelele de socializare.

Printre inculpați se află și fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani, avocat al lui Trump.

Rudolf Giuliani, avocat al lui Donald Trump: ”Sunt băiat mare. Pot să duc. Am dus lupte mult mai grele împotriva oamenilor, mult mai dure decât aceasta”

Când Trump se va preda, zona din jurul închisorii va fi blocată cu strictețe, a precizat şeriful local.

Este al patrulea dosar deschis pe numele lui Donald Trump, care este, însă, și favorit pentru nominalizarea republicanilor la scrutinul prezidențial de anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE