Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat într-un bar din California. Cel puțin trei persoane au murit

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un bar din California. Trei persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite în urma atacului.

Poliția locală a anunțat că suspectul se numără printre persoanele decedate, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Confirmăm că patru persoane au murit la faţa locului, între care atacatorul. Şase persoane au fost transportate la spital, între care cinci cu răni provocate de gloanţe", a anunțat biroul şerifului din comitatul Orange pe platforma X (fostă Twitter).

Autorul atacului armat este un fost polițist

Autorul atacului este un ofițer de poliție pensionat. Bărbatul își urmărea soția de care se despărțise, au precizat surse citate de publicația Los Angeles Times.

Cât de gravă este violența armată în SUA?

Cercetătorii consideră violența armată drept „o criză de sănătate publică de prim rang în SUA”. Armele de foc sunt principala cauză de deces pentru copii și adolescenți și reprezintă 77% din toate omuciderile din SUA.

În 2020, 45.222 de persoane au murit din cauza rănilor provocate de arme de foc în SUA, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Au existat aproape șapte omucideri cauzate de arme de foc la 100.000 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE