Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump nu va apărea pe buletinele de vot din statul Maine

Donald Trump nu va apărea pe buletinele de vot din statul american Maine, pentru alegerile din 2024, pentru că "nu este apt pentru funcția de președinte". Anunțul vine la o săptămână după ce Colorado a hotărât că Trump nu este eligibil pentru a candida la prezidențiale, potrivit Agerpres.

"Nu este apt pentru funcţia de preşedinte" conform celui de-al 14-lea amendament la Constituţie, care exclude de la răspunderea publică pe cei care s-au implicat în acte de "insurecţie", a declarat într-un document oficial secretarul democrat al statului Maine, Shenna Bellows, însărcinată cu organizarea alegerilor.

Trump condamnă decizia

Donald Trump va contesta decizia statului Maine în instanță, a anunțat purtătorul său de cuvânt.

"Asistăm în direct la o încercare de a fura alegerile şi la privarea alegătorului american de dreptul său de vot", a denunţat Donald Trump prin intermediul echipei sale de campanie.

Pe 6 ianuarie 2021, sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului pentru a încerca să împiedice certificarea victoriei adversarului său democrat, Joe Biden.

Donald Trump şi susținătorii săi continuă să conteste, fără dovezi, rezultatele alegerilor din 2020.

Fostul preşedinte a fost inculpat pe 1 august la nivel federal şi apoi pe 14 august de statul Georgia, fiind acuzat că a urmărit să schimbe rezultatelor alegerilor din 2020.

În mai multe state au fost declanşate proceduri pentru a bloca calea marelui favorit la primarele republicane.

Dacă în Michigan şi Minnesota acestea au fost respinse, Curtea Supremă din Colorado a fost prima, săptămâna trecută, care l-a declarat neeligibil pe Donald Trump pentru acţiunile sale din timpul atacului asupra Capitoliului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE