Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump nu va apărea pe buletinele de vot din statul Maine

Publicat de: Euronews

Donald Trump nu va apărea pe buletinele de vot din statul american Maine, pentru alegerile din 2024, pentru că "nu este apt pentru funcția de președinte". Anunțul vine la o săptămână după ce Colorado a hotărât că Trump nu este eligibil pentru a candida la prezidențiale, potrivit Agerpres.

"Nu este apt pentru funcţia de preşedinte" conform celui de-al 14-lea amendament la Constituţie, care exclude de la răspunderea publică pe cei care s-au implicat în acte de "insurecţie", a declarat într-un document oficial secretarul democrat al statului Maine, Shenna Bellows, însărcinată cu organizarea alegerilor.

Trump condamnă decizia

Donald Trump va contesta decizia statului Maine în instanță, a anunțat purtătorul său de cuvânt.

"Asistăm în direct la o încercare de a fura alegerile şi la privarea alegătorului american de dreptul său de vot", a denunţat Donald Trump prin intermediul echipei sale de campanie.

Pe 6 ianuarie 2021, sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului pentru a încerca să împiedice certificarea victoriei adversarului său democrat, Joe Biden.

Donald Trump şi susținătorii săi continuă să conteste, fără dovezi, rezultatele alegerilor din 2020.

Fostul preşedinte a fost inculpat pe 1 august la nivel federal şi apoi pe 14 august de statul Georgia, fiind acuzat că a urmărit să schimbe rezultatelor alegerilor din 2020.

În mai multe state au fost declanşate proceduri pentru a bloca calea marelui favorit la primarele republicane.

Dacă în Michigan şi Minnesota acestea au fost respinse, Curtea Supremă din Colorado a fost prima, săptămâna trecută, care l-a declarat neeligibil pe Donald Trump pentru acţiunile sale din timpul atacului asupra Capitoliului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE