Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Judecătorii care l-au interzis pe Donald Trump, amenințați. FBI a deschis o anchetă

Judecătorii Curții Supreme din Colorado, care i-au interzis republicanului Donald Trump să candideze în alegerile prezidențiale din acest stat, au fost supuși mai multor amenințări. FBI-ul și poliția au deschis o anchetă.

Autoritățile au luat măsuri de securitate pentru a-i proteja pe magistrați. Patrule de poliție au fost mobilizate pentru a păzi casele judecătorilor.

Magistrații au argumentat că Trump a fost implicat în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021. În ajunul Crăciunului, republicanul a transmis un nou mesaj plin de insulte la adresa democratului Joe Biden.

Trump susține că este victima unui dosar politic, iar bătălia sa pentru un nou mandat este o luptă pentru democrația americană.

Curtea Supremă din Michigan respinge încercarea de a-l elimina pe Trump de pe buletinul de vot din 2024 -document

De altfel, Curtea Supremă din Michigan a respins o tentativă de a-l elimina pe fostul președinte Donald Trump de pe buletinul de vot din 2024 pe baza "interdicției de insurecție" din Constituția SUA, se arată într-un document judiciar publicat miercuri, potrivit Reuters.

Hotărârea din Michigan contrastează cu o decizie luată săptămâna trecută de instanța supremă din Colorado de a-l descalifica pe Trump din funcția de președinte al SUA și de a-l interzice de pe buletinul de vot pentru alegerile primare din Colorado, din cauza rolului său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii săi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE