Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump ar putea fi inculpat la finalul lunii aprilie

Publicat de: Euronews

Ipotetica inculpare a lui Donald Trump într-un dosar de cumpărare a tăcerii unei actriţe de filme pentru adulți nu ar trebui să aibă loc înainte de sfârşitul lui aprilie, relatează presa străină, potrivit Agerpres.

Fostul lider de la Casa Albă, care vrea să revină acolo în 2024, urmează să răspundă în faţa justiţiei statului New York şi a procurorului din Manhattan, Alvin Bragg, pentru o plată de 130.000 de dolari către actriţa şi realizatoarea de filme pentru adulți Stormy Daniels, pe numele ei real Stephanie Clifford.

Donald trump a anunțat pe 18 martie, pe rețeaua sa de socializare Truth Social, că urmează să fie arestat și și-a îndemnat susținătorii să iasă în stradă, să protesteze. Dar nimic nu s-a întâmplat.

Washington Post, Politico şi New York Daily News au afirmat miercuri, citând surse apropiate dosarului, că justiţia ar urma să se pronunţe după 24 aprilie.

Un mare juriu (n. red. un grup de cetăţeni înzestraţi cu ample puteri de anchetă şi însărcinaţi cu luarea deciziei de punere sub acuzare) s-a reunit doar de două ori şi nu este programată nicio convocare. Procuratura din Manhattan precizează în fiecare zi că "nu poate comenta chestiuni legate de marele juriu".

Trump crede că ancheta este "moartă"

La rândul său, Donald Trump, care neagă "orice delict" şi orice legătură cu Stormy Daniels, a estimat duminică şi luni că ancheta este "moartă", o "fraudă" şi o "ingerinţă electorală" orchestrată de "golani" înainte de prezidenţialele din 2024.

Justiţia din New York încearcă să stabilească dacă fostul preşedinte de 76 de ani este vinovat de fals în declaraţii sau de încălcare a legilor privind finanţarea campaniei.

Acuzat de Trump că este un "animal" şi "rasist" şi de republicani că are un "mobil politic", procurorul Bragg, un ales democrat afro-american, a răspuns că miliardarul "a creat o falsă aşteptare" mediatică privind inculparea sa şi a denunţat o "ingerinţă" în anchetă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE