Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump crede că va fi arestat. Analist: Face un joc politic pentru a-și agita susținătorii

Fostul președinte american Donald Trump crede că va fi arestat și face apel la susținătorii săi să protesteze. Reținerea sa ar putea interveni într-o anchetă în care este cercetat pentru chestiuni financiare și nu pentru asaltul Capitoliului la 6 ianuarie 2021. Analiștii politici sunt de părere că o arestare l-ar ajuta de fapt pe Donald Trump în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă. 

Analistul Alexandru Georgescu este de părere că Donald Trump face un joc politic pentru a vedea care este de fapt susținerea reală pe care o mai are în societatea americană.

„Cred că Donald Trump face un joc politic pentru a-și agita susținătorii și a vedea care este de fapt susținerea reală pe care o mai are. Din punct de vedere legal, chiar și arestarea sau un eventual proces nu l-ar elimina din cursa pentru președinție. Sistemul politic american este atât de destabilizat de această polarizare încât ai putea pune chiar și un anonim să fie candidatul republican și ar lua sigur peste 40% din voturi și orice cursă electorală ar fi foarte strânsă.

Poate că Donald Trump caută să-și hrănească și ego-ul. În același timp trebuie văzut și felul în care Donald Trump își calculează șansele de a avansa la nivel electoral, nu doar în sensul de a câștiga. El ar trebui să și guverneze după. Având în vedere toate atacurile la adresa sa, el trebuie să poată să se apere legal, fie că ia puterea sau nu și în acest sens are nevoie și de o masă de presiune psihologică în societatea americană în favoarea sa”, a precizat analistul la Euronews România.

Poate reveni Donald Trump la Casa Albă

Nu în ultimul rând, Alexandru Georgescu consideră că este posibilă o revenire a lui Donald Trump la Casa Albă.

„Văd posibilă o revenire a lui Donald Trump la Casa Albă. Nu ar fi prima dată în istorie. El când a pierdut în 2020, a pierdut încălcând foarte multe dintre elementele care l-ar fi declarat câștigător. A fost primul președinte care a pierdut realegerea câștigând mai multe voturi decât prima dată. Deci el poate să fie optimist”, a spus analistul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE