Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi români, în topul celor absenți la vot în Parlamentul European. Claudiu Manda a fost întrecut doar de un eurodeputat aflat în închisoare

Eurodeputații români sunt în topul absenților de la votul din Parlamentul European. Publicația Politico a publicat o analiză a activității parlamentarilor europeni, iar doi dintre conaționalii noștri ocupă două poziții din primele 10. Astăzi a început ultima sesiune plenară a Parlamentului European.

Reprezentanții României din top 10 mari absenți de la votul din Parlamentul European sunt pe locuri eligibile pe lista coaliției PSD-PNL, pentru încă patru ani de mandat în Legislativul european.

Este vorba despre europarlamentarul PSD, Claudiu Manda, și de europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan.

Lista marilor absenți de la vot este deschisă eurodeputatul grec Ioannis Lagos care nu a participat la peste 60% din voturile Parlamentului European, la Strasbourg, pentru că a fost condamnat în 2021 la 13 ani de închisoare.

Lista este apoi continuată apoi cu numele lui Claudiu Manda. El nu a fost prezent la peste 40% din voturi.

De asemenea, Rareș Bogdan ocupă locul al cincilea pentru că nu s-a prezentat la peste o treime din voturile din Parlamentul European.

Aceeași analiză a publicației Politico îl nominalizează, de exemplu, pe Vlad Gheorghe ca fiind un eurodeputat cu importantă prezență în social media. Acesta are peste 10 milioane de aprecieri la postările de pe rețelele de socializare.

Politico îl mai nominalizează și pe europarlamentarul PSD, Dragoș Benea, pe lista invizibililor. Nu a elaborat niciun proiect de lege în cei patru ani de mandat care s-au scurs de când a fost ales pe lista PSD în anul 2019.

De pe altă parte, un reprezentant PNL, Daniel Buda, este pe lista ”lupilor singuratici” - acei eurodeputați care au depus foarte multe amendamente de unii singuri. Daniel Buda a depus peste 4.700 de astfel de amendamente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE