Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Disney investește 1,5 miliarde de dolari în Epic Games, producătorul Fortnite

Disney a făcut anunțul oficial că va investi 1,5 miliarde dolari în Epic Games, companie cunoscută pentru celebrul joc video Fortnite. Astfel, mai multe personaje din lumea Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar se vor regăsi în jocuri video. Aceasta este cea mai mare investiție a Disney în jocuri video.

”Marchează cea mai mare investiție a Disney din toate timpurile în lumea jocurilor și oferă oportunități semnificative de creștere și expansiune”, a declarat Bob Iger, CEO Disney.

Compania Disney a mai menționat că a mai colaborat cu Epic Games, oferind licență de utilizare pentru câteva personaje celebre din filmele sale.

Universul Disney în Fortnite

Un exemplu ar fi Marvel ”Nexus War with Galactus” care a avut peste 15,3 milioane de jucători.

”Disney a fost una dintre primele companii care a crezut în potențialul de a-și uni universurile cu ale noastre în Fortnite. Ei folosesc Unreal Engine în întregul lor portofoliu. Acum colaborăm la ceva cu totul nou pentru a construi un ecosistem persistent, deschis și interoperabil care va reuni comunitățile Disney și Fortnite”, a declarat Tim Sweeney, CEO și fondator al Epic Games.

Ce este Fortnite

Fortnite este un joc video online multiplayer care a fost lansat pentru prima dată în 2017. Există mai multe moduri de joc: Save the World - un joc cooperativ de shooter-supraviețuire cu până la patru jucători pentru a lupta împotriva unor creaturi, Battle Royale - gratuit, unde 100 de jucători se luptă pentru a fi ultima persoană în viață. În 2018, a fost lansat și Fortnite: Creative - le oferă jucătorilor propria lor insulă privată asupra căreia pot face diverse modificări.

O nouă platformă pentru sport

Anunțul vine la o zi după ce compania Disney a vorbit despre parteneriatul ESPN cu Fox și Warner Bros. Discovery prin care vor lansa o nouă platformă de streaming pentru sport. Vor deţine o mare parte a drepturilor pentru ligile majore americane, Formula 1, Cupa Mondială de fotbal, trei din cele patru Grand Slam-uri şi circuitul de golf PGA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE