Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Depeche Mode lansează un nou album după șase ani de pauză. Când vor concerta în România

Trupa britanică Depeche Mode a anunțat lansarea unui un nou album intitulat „Memento Mori”, fiind primul lor album după o absență de șase ani, de la „Spirit” din 2017, potrivit euronews.com.

Albumul, care va fi lansat în primăvara anului viitor, va fi însoțit de un amplu turneu mondial, incluzând spectacole live în Europa și America de Nord. 

Dave Gahan, solistul trupei, a menționat că a lucrat cu Martin Gore încă din ianuarie la proiect. Titlul albumului „Memento Mori” (n.red.) „Amintește-ți că trebuie să mori” a fost ales de Gore și fost inspirat de pierderea lui Andy Fletcher.

Albumul, inspirat de moartea lui Andy „Fletch”

Anunțul albumului vine la câteva luni după moartea membrului fondator și clăparul trupei, Andy „Fletch” Fletcher.

„Era pe cale să se alăture echipei din Santa Barbara, California, când a murit în mai și nu a apucat să audă nimic din noul album. Sunt sigur că absența lui în studio schimbă într-un fel ceea ce am făcut și asta se va întâmpla și atunci când vom cânta pe scenă.”

-Dave Gahan, solistul trupei Depeche Mode.

Mi-e dor de el și mi-a fost dor de el să fie în studio. Mi-au fost dor de lucrurile pe care le-ar spune și le-ar face, unele dintre ele, altele nu atât de mult”, a glumit Gahan. 

Depeche Mode, la București

Turneul de anul viitor va duce trupa în marile capitale europene, cum ar fi Stade de France din Paris, Stadionul Olimpic din Berlin și Stadionul Twickenham din Londra. Grupul va vizita, de asemenea, Madison Square Garden din New York, United Center din Chicago, Kia Forum din Los Angeles și Scotiabank Arena din Toronto.

Depeche Mode va reveni și în București, cu un concert care va avea loc pe Arena Națională, pe 26 iulie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE