Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roger Waters, cofondator Pink Floyd, anulează concertele din Polonia după declarațiile despre războiul din Ucraina

Cofondatorul Pink Floyd, Roger Waters, și-a anulat concertele planificate în Polonia, pe fondul indignării față de poziția sa privind războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Nu a fost dat un motiv

Un oficial de la Tauron Arena din Cracovia, unde Waters urma să susțină două concerte în aprilie, a declarat că acestea nu vor mai avea loc, potrivit Euronews.

„Managerul lui Roger Waters a decis să se retragă fără a da niciun motiv”, a declarat sâmbătă Lukasz Pytko de la Tauron Arena Cracovia, în comentarii preluate de mass-media poloneze.

„Lăsați-l să cânte la Moscova”, a scris săptămâna trecută consilierul municipal din Cracovia, Lukasz Wantuch, pe rețelele de socializare. Acesta modul său de a-și exprima indignarea față de poziția muzicianului cu privire la războiul din Ucraina.

Scrisoarea deschisă către Olena Zelenska

Roger Waters a scris o scrisoare deschisă către prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, la începutul acestei luni, în care a acuzat „naționaliștii extremiști” din Ucraina pentru că „au pus țara dumneavoastră pe calea acestui război dezastruos”.

„Din păcate, bătrânul tău (n. red. președintele Volodymyr Zelenskyy) a fost de acord cu acele respingeri totalitare și antidemocratice ale voinței poporului ucrainean, iar forțele naționalismului extremist care au stat la pândă, răuvoitor, în umbră, au condus, de atunci, Ucraina”, a spus Roger Waters.

Artistul a criticat, de asemenea, Occidentul pentru că a furnizat arme Ucrainei, acuzând în special Washingtonul. De asemenea, a criticat și NATO și a acuzat alianța că a provocat Rusia.

Cu doar o săptămână înainte de invazia pe scară largă a Kremlinului în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, Roger Waters a declarat, pentru postul de televiziune rusesc finanțat de stat RT, că avertismentele privind războiul iminent sunt propagandă menită să demonizeze Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE