Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Delfinariul din Constanța are un nou membru. ”Baby” e primul pui de delfin născut în captivitate, în România

Delfinariul din Constanța are un nou membru, un pui născut de câteva zile de Chen Chen, una dintre vedetele complexului de la Constanța, este primul pui de delfin născut în captivitate, la noi. Atât el cât și proaspăta mămică sunt monitorizați atent de specialiști. Pentru protejarea micului delfin, toate spectacolele au fost anulate.

Faceți cunoștință cu Baby, primul pui de delfin viabil născut la Delfinariul din Constanța. Atent supravegheat de mamă și dar și de celelalte exemplare adulte din bazinul complexului de la Constanța, fragilul Afalin învață să devină vedetă.

Delfinașul a venit pe lume acum câteva zile și a luat prin surprindere personalul complexului de la Constanța. Comportamentul mamei, Chen Chen, se schimbase de câteva zile, dar nimeni nu a știut cu siguranță că va avea un pui, mai ales că anul trecut reprezentanții Delfinariului anunțaseră că o altă femelă delfin, Marusia din Ucraina, este gestantă, însă puiul nu a mai apărut.

Iulian Nache – directorul Delfinariului din Constanța: Aveam bănuieli, tocmai de asta, la ultimele spectacole Chen Chen nu a mai făcut salturile atât de sus, antrenorii au avut grijă de ea, au protejat-o, am închis accesul, am luat toate măsurile de siguranță pentru pui, hrănim mama, doar antrenorii au voie să se apropie de bazin.

30 de zile este perioada de carantină instituită pentru moment ca măsură de protejare a noului membru, așa că toate spectacolele au fost anulate.

Angelica Curlișcă – șef secție Delfinariu: S-a strâns toată echipa și ne-am pus pe căutat informații la colegii din afară care au mai avut nașteri cu pui vii, astfel încât să primim cele mai bune sfaturi și să le aplicăm, drept urmare, după cum vedeți, nici noi nu stăm lângă marginea bazinului, stăm în gradenă, regula unu: nu are ce căuta nimeni lângă bazin, toată lumea sus, nu deranjează mama, puiul și restul grupului.

Entuziasmul este mare și printre antrenori

Alex Florin – antrenor: Superb. Dacă atunci când m-am apucat de meseria asta a fost ceva minunat, acum nu pot să vă mai descriu sentimentul, sincer.

Monica Mândrescu- antrenoare: Este ceva nou, înainte să vină cei 4 delfini din Ucraina nu ne așteptam să avem un pui, dar iată că s-a întâmplat, suntem foarte fericiți că s-a născut și este bine.

Tatăl micului delfin este Veterov, singurul mascul între cele 5 femele din bazin. Odată cu apariția noului membru, specialiștii de la delfinariu au speranțe că familia se va mări, în continuare. Puiul și mama vor fi atent monitorizați în următoarea perioadă și nu se știe încă data exacta la care vor fi reluate reprezentațiile de la Delfinariul din Constanța.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE