Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce a cerut ITIA amânarea audierii Simonei Halep. ”În cele din urmă, decizia aparţine tribunalului independent”

ITIA a cerut amânarea audierii în cazul Simonei Halep, având în vedere cea de-a doua acuzație adusă sportivei, legată de neregulile din pașaportul biologic.

Agenția a explicat că a propus să existe o singură audiere pentru cele două acuzaţii formulate împotriva fostului lider mondial, relatează publicația britanică Express, preluată de Agerpres.

”Am propus ca ambele acuzaţii să fie judecate împreună pentru a evita audieri multiple. Pentru a face asta, dorim să oferim tuturor părţilor (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a studia materialele semnificative asociate cu ultima acuzaţie'', a afirmat ITIA, potrivit sursei citate.

"În cele din urmă, decizia aparţine tribunalului independent. D-ra Halep are şi ea oportunitatea de a-şi pregăti înfăţişarea înaintea tribunalului'', a adăugat ITIA.

Simona Halep acuză ITIA de ipocrizie, după amânarea audierii

Suspendată provizoriu din luna octombrie, după ce a picat testul antidoping, Simona Halep a anunțat că audierea sa, programată pentru 28 mai, a fost amânată pentru a treia oară. Sportiva și-a arătat dezamăgirea față de această decizie, acuzând ITIA de ipocrize și spunând că agenția ”declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva”.

''Încă o dată sunt extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce reprezentanta ITIA, Nicole Sapstead, a afirmat public, în urmă cu trei zile, că ITIA 'rămâne decisă să acţioneze în cazul Simonei Halep într-o manieră empatică, eficientă şi corectă', în acelaşi timp au cerut oficial tribunalului să amâne audierea mea, pentru a treia oară'', a anunţat Halep în mesajul postat pe reţelele de socializare.

''ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva. Am cerut în mod repetat să fiu audiată şi în mod repetat ITIA a căutat să o amâne'', a acuzat Halep.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE