Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De 1 Iunie - Biciclez și Reciclez! 1000 de copii s-au strâns cu bicicletele pe Kiseleff pentru a învăța importanța reciclării și a folosirii bicicletei

De 1 Iunie - Biciclez și Reciclez! Acesta este mesajul transmis copiilor care s-au adunat astăzi pe șoseaua Kiseleff din București, închisă timp de șapte ore, tocmai pentru a reduce amprenta de carbon. Copiii au învățat cum și de ce este important să recicleze și, mai mult decât atât, să folosească bicicletele în loc de alte mijloace de transport.

Aproximativ 1000 de copii s-au strâns azi cu bicicletele în centrul capitalei. Cei mici s-au plimbat de la un atelier la altul și au învățat ce înseamnă poluarea, atât pentru mediu, cât și pentru sănătate.

„Mulți aruncă gunoaiele pe plajă, după care se vede cum un pește este prins într-o pungă. Noi distrugem planeta. Avem nevoie și de plante, și de animale. Au și ele un rol în lume. Și merită să avem grijă de ele”, a spus un participant la eveniment.

La cursa de obstacole copiii au învățat să selecteze gunoiul pe categorii.

„Sănătatea vine din mișcare și reciclare și de asta ne dorim ca ei, de mici, să învețe să meargă cu bicicleta, să trăiască într-un oraș fără poluare”, a spus Mihai Denes, președintele Asociației Go 4 Fun.

La atelierul de creație, cei mici au văzut cum pot să refolosească peturile, chiar și pentru a face obiecte decorative.

„Este foarte important ca de la o vârstă fragedă să începem să fim mai atenți cu mediul și cu planeta. Prin aceste acțiuni și interacțiuni prin care îi implicăm în diferite activități de reciclare facem obiecte din materiale reciclabile, facem concursuri și competiții. Așa putem ușor-ușor să nu mai avem atâtea gunoaie pe planetă, să putem recicla și refolosi pe viitor, a transmis Adriana Calcan, PR & CSR Manager la Reciclad’or.

Organizatorii i-au învățat și cum să pedaleze în siguranță pe copii. La ora 12, pe biciclete, înarmați cu genunchiere, căști și roți ajutătoare, cei mici au pornit în pluton spre Arcul de Triumf.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE