Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, pe locul 4 în finala de 100m liber bazin scurt, dar cu record mondial de juniori la CM din Australia

David Popovici a concurat, joi, în finala probei de 100 metri liber de la Campionatul Mondial de Înot în bazin scurt din Melbourne, unde s-a calificat cu un nou record mondial de juniori.

UPDATE: David Popovici a terminat cursa pe locul 4. Noul campion mondial la 100 metri liber în bazin scurt la Melbourne este Kyle Chalmers, un sportiv din Australia.

Popovici a obținut însă al doilea record mondial de juniori la Melbourne. Sportivul român în vârstă de 18 ani a înotat în prima semifinală, pe care a încheiat-o cu timpul de 45.91 de secunde, al cincilea din cele două semifinale, ceea ce reprezintă un nou record mondial de juniori.

De asemenea, sportivul român Andrei Anghel a ratat calificarea în finala probei de 50 m spate, la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri), după ce a fost descalificat. Înotătorul antrenat de Marius Grigore fusese cronometrat în a doua semifinală cu timpul de 23 sec 24/100, rezultat care oricum nu i-ar fi adus calificarea în finală, potrivit Agerpres.

Știrea inițială

David Popovici, elevul lui Adrian Rădulescu, a înotat în finala de la 100 m liber.

Sportivul român în vârstă de 18 ani a ratat, însă, calificarea în finală la proba de 400 de metri liber.

„David Popovici s-a oprit în seriile probei de 400 m liber, la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori (13-18 decembrie 2022) de la Melbourne (Australia).

Elevul lui Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 3:58.48 min., unul care nu îi permite să evolueze în ultimul act al probei.

Finala de la 400 m liber este programată azi la prânz, la ora 12:31, ora României”, a anunțat Federația Română de Națație și și Pentatlon Modern (FRNPM).

Andrei Anghel, calificat în semifinale în proba de 50 m spate

De asemenea, Andrei Anghel s-a calificat, joi, în semifinalele probei de 50 m spate la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori (13-18 decembrie 2022) de la Melbourne (Australia).

„Azi dimineață, în bazinul din incinta Melbourne Sports and Aquatic Centre, Andrei Anghel, sportiv pregătit de antrenorul Marius Grigore, a încheiat cele două lungimi de bazin cu timpul de 23.12 s (al șaptelea din serii) și va evolua în semifinalele probei. Tot la 50 m spate, Robert Glință s-a retras înainte de startul seriilor.

Semifinalele sunt programate azi, de la orele 10:59 și 11:03, ora României”, au precizat reprezentanții FRNPM.

La Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori (13-18 decembrie 2022) de la Melbourne (Australia), România este reprezentată în seriile de calificări de David Popovici, Andrei Anghel și Robert Glință.

Robert Glință urma să concureze la proba de 50 de metri spate, însă a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE