Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului 2022. Premiul primit la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka

David Popovici este cel mai bun înotător al anului 2022. Sportivul a primit acest premiu din partea Federației Internaționale de Natație (World Aquatics), la Campionatul Mondial de seniori de la Fukuoka (Japonia), relatează Gazeta Sporturilor.

Înainte a de intra în competiție, David Popovici a primit premiul de cel mai bun înotător al anului 2022 din partea Federației Internaționale.

În 2022, David Popovici a câșțigat două titluri mondiale în probele de 100 și 200 metri liber. Sportivul a repetat performanța și la Campionatele Europene de la Roma, unde și a stabilit un nou record mondial la proba de 100 de metri liber: 46,86 secunde.

De asemenea, a cucerit și patru medalii mondiale la juniori, trei de aur și una de argint, și cinci europene, patru de aur și una de argint.

Potrivit sursei citate, pentru premiul acordat de World Aquatics au votat foști înotători, oficiali, sportivi de top și jurnaliști. Nominalizații au fost David Popovici, francezul Leon Marcand, maghiarul Kristof Milak și italianul Thomas Ceccon. În 2021 premiul a fost câștigat de Caeleb Dressel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE