Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început Campionatul Mondial de Natație 2023 din Japonia. În ce probe concurează David Popovici

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Natație 2023 a avut loc la Fukuoka, în Japonia. David Popovici va reprezenta România la proba de înot 100 de metri și 200 de metri. Țara noastră va fi prezentă și în concursurile de sărituri în apă și sărituri în apă de la mare înălțime.

Inițial, ediția din 2023 trebuia să aibă loc în 2021, dar a fost amânată, deoarece Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo nu au putut fi organizate, din cauza pandemiei COVID-19.

Este pentru a doua oară când orașul japonez găzduiește acest eveniment, prima dată fiind în 2001.

Ivan Martinovic, înotător artistic din Serbia: "Cred că este foarte important ca bărbații să aibă la fel de multe discipline ca și femeile. Incluziunea este la un nivel maxim, iar tipi precum Bill May, care tocmai a venit aici, visează la acest lucru de 25 de ani, 30 sau 40 de ani. Așadar, sunt foarte încântat să-i văd pe băieți concurând."

În 2022, competiția a fost amânată din nou, de data aceasta din cauza restricțiilor de călătorie și a măsurilor de siguranță încă în vigoare în Japonia. Astfel, Budapesta a fost orașul care a organizat evenimentul.

Krysta Palmer, înotătoare din SUA: "Oh, îmi place locul de desfășurare. Este foarte interesant să fiu aici. Sincer, este atât de bine luminat și simt toată camaraderia care există între toate echipele și este foarte frumos pentru că trambulinele sunt pe o parte a bazinului și platformele pe cealaltă, așa că este minunat să îmi pot încuraja colegii și să îi văd cum fac scufundări grozave."

Campionatul Mondial de Natație va avea loc anul acesta la Fukuoka, între 14 și 30 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE