Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dacia va produce un nou SUV compact la uzina din Mioveni. Mașina inspirată din conceptul Bigster, lansată în 2025

Dacia a anunțat că noua generație Duster și noul SUV compact de segment C, inspirat de conceptul Bigster, vor fi produse la fabrica de la Mioveni. În schimb, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Maroc.

Atât a treia generație a modelului Duster, cât și noul SUV compact ce are la bază conceptul Bigster vor fi dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group ce permite ”dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri”, spun oficialii Dacia.

”Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025.

Cu doar un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster”, se arată într-un comunicat transmis de Dacia.

”Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, a afirmat Mihai Bordeanu, director general Automobile Dacia, potrivit sursei citate.

Platforma CMF-B permite dezvoltarea de vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatchback și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4x2 sau 4x4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, au mai precizat reprezentanții Dacia.

Totodată, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).

Potrivit Autocritica, modelele Sandero și Sandero Stepway vor fi produse în Maroc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE