Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremur cu magnitudinea de 5,3 în Turcia. Autoritățile au transmis că zeci de persoane au fost rănite

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs aseară în sudul Turciei. Cel puțin 23 de persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost avariate, au anunțat oficiali turci.

Epicentrul cutremurului a fost înregistrat în provincia Malatya, însă acesta a fost resimțit și în alte regiuni din zonă. Agenția pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență din Turcia a declarat că nu au fost raportate decese până în prezent.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 11 km potrivit Centrului Seismologic European Mediteranean. Provincia Malatya este una dintre cele mai grav afectate de cutremurele din 6 februarie. Atunci și-au pierdut viața peste 50 de mii de persoane.

Turcia și Siria, lovite de cutremur

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,7 a lovit luni, 6 februarie, sud-estul Turciei și Siria, potrivit AFAD (Organizația de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din Turcia). Un al doilea seism, de 7,6, a avut loc câteva ore mai târziu.

Cutremurul puternic care a zguduit Turcia și Siria a fost urmat de peste 6.000 de replici, a anunțat Agenţia turcă pentru gestionarea dezastrelor naturale (AFAD).

Reprezentanții AFAD au precizat că au fost înregistrate replici seismice ”la fiecare trei sau patru minute” după cutremurul iniţial din 6 februarie. Aproape 40 dintre acestea au avut magnitudini de peste 5, a declarat Orhan Tatar, directorul AFAD, potrivit Agerpres.

Peste 50.000 de persoane au murit în Turcia şi Siria în urma seismelor din 6 februarie, potrivit unui bilanţ obţinut de AFP din mai multe surse şi revizuit în creştere de partea siriană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE