Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salvare miraculoasă după cutremurul din Turcia. Trei oameni, scoși în viață de sub dărâmături după 13 zile

Trei persoane au fost găsite în viață, sub dărâmături de echipele de salvatori, sâmbătă, în orașul Antakya din Turcia, după 13 zile de la producerea cutremurului puternic. Ultimul bilant arată că peste 45.000 de oameni au murit în urma seismelor care au zguduit Turcia și Siria.

Supraviețuitorii sunt doi soți și fiul lor care au stat îngropați 296 de ore sub dărâmăturile unui bloc din centrul orașului Antakya. Potrivit agenției turce Anadolu, este vorba despre un bărbat, în vârstă de 49 de ani, soția sa de 40 de ani și fiul lor de 12 ani. Cu toții au fost transportați la spital, însă băiatul a decedat, relatează agenție The Associated Press.

VEZI GALERIA
4 imagini

Un echipaj de salvatori din Kîrgîzstan a găsit trupurile altor doi copii în ruinele clădirilor prăbușite din cauza cutremurului.

Și în provincia Hatay, un bărbat a fost scos de sub dărâmături după aproape 12 zile. E un adevărat miracol că oamenii au putut supraviețui atât de mult timp printre ruine.

Taha, un adolescent de 17 ani, și familia lui se numără printre norocoși. Cu toții au scăpat cu viață. Tânărul a fost scos de sub ruine abia peste 10 ore. Aflat sub dărâmături, băiatul a înregistrat un filmuleț.

„Prieteni, moartea vine când mai puțin te aștepți. Sunt multe lucruri pe care le regret. Alah, iartă-mi toate păcatele. Sunt multe lucruri pe care vreau să le fac dacă ies viu de aici. Încă e cutremur. Nu-mi tremură mâinile, e de la cutremur”, a spus tânărul.

Casa lui Taha s-a prăbușit în zece secunde. Ali a încercat să iasă și a fost prins sub moloz înainte să ajunge la ușă. Părinții și frații lui au rămas blocați în altă cameră.

„Am crezut că Taha a murit. Nu-l auzeam și credeam că a murit. Ceilalți erau bine, erau bine. Tot spuneau că nu pot respira, că le e frig, ne cereau să-i scoatem de sub dărâmături. Și eu am supraviețuit pentru că întotdeauna vorbeam cu copiii mei, îi consolăm”, a afirmat Ali Erdem, supraviețuitor al cutremurului din Turcia.

Hatay se numără printre cele 11 provincii din Turcia grav afectate în urma cutremurelor. Ministerul turc al Urbanizării estimează că 84.700 de clădiri s-au prăbușit sau au fost grav avariate din cauza seismelor.

Bilanțul provizoriu arată că peste 45.000 de oameni au murit în urma cutremurului care au zguduit Turcia și Siria pe 6 februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE