Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea fetiței din Siria care s-a născut după cutremurul devastator din februarie. Cum a supraviețuit Afraa și unde a ajuns

Fetița care s-a născut sub dărâmăturile casei distruse de cutremurul care a lovit Turcia și Siria în urmă cu șase luni, este sănătoasă și locuiește împreună cu familia sa adoptivă. Numită Afraa, fetița a supraviețuit 10 ore sub ruine după ce cutremurul din 6 februarie i-a ucis părinții și pe cei patru frați.

Afraa, copilul salvat în urma cutremurului din Siria și Turcia

Când a fost găsită, cordonul său ombilical era încă legat de mama ei. Afraa a stat zile întregi într-un spital din nordul Siriei, apoi a fost externată și adoptată de mătușa sa paternă și de soțul acesteia. Acum crește împreună cu cele cinci fiice și cei doi fii ai acestora.

Khalil Al-Sawadi, tatăl adoptiv: "După ce s-a născut sub dărâmături, am salvat-o și am dus-o la spital, apoi am petrecut o săptămână cu verișoara mea, apoi m-am mutat într-o tabără, iar mai târziu, în alta, timp de două sau trei luni. Era foarte cald și viața era dificilă, așa că acum am închiriat un apartament și stau aici în timpul zilei, dar noaptea le este frică, așa că ne întoarcem în tabără".

Tatăl ei adoptiv a spus că, de când Afraa stă cu ei, a primit ajutor de la persoane care i-au dat scutece și lapte praf pentru copii, dar nu și din partea organizațiilor umanitare. Părinții adoptivi au promis să-i povestească despre drama părinților și fraților ei și despre cum a fost salvată.

Khalil Al-Sawadi, tatăl adoptiv: "Fata aceasta este fiica mea, este exact la fel ca propriii copii. Nu fac bani de pe urma ei, nu am primit niciun alt ajutor decât de la niște persoane care ne-au dat scutece și lapte praf pentru copii, dar nu sume mari de bani, asta nu s-a întâmplat și îi contrazic pe cei care susțin așa ceva"

Potrivit biroului ONU pentru coordonarea problemelor umanitare, în nord-vestul Siriei au fost înregistrați peste 4.500 de morți și 10.400 de răniți din cauza cutremurelor. De asemenea, 43% dintre răniți sunt femei și fete, în timp ce 20% dintre aceștia sunt copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE