Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Curierii, pregătiți de Black Friday. Cum se pregătesc aceștia pentru valul de comenzi

Este cea mai aglomerată perioadă pentru curieri. În unele magazine, au început deja reducerile de Black Friday, iar numărul comenzilor a crescut.

Coletele comandate online sunt sortate și predate curierilor care au grijă să ajungă la destinație. O echipă Euronews a însoțit timp de câteva ore un curier pe teren.

A început maratonul comenzilor. Gabriel are de livrat azi la câteva zeci de adrese. Cunoaște străzile și clienții pe dinafară, dar fiecare zi vine cu o nouă provocare.

”Acuma, de exemplu, nu este acasă clienta și m-a rugat să-i las vecinei. Am dus o dată un coteț de câine foarte mare. Am dus un colet la o nuntă o dată și nu-mi răspundea că na, vă dați seama, era muzică. Eu am intrat și am căutat pe acolo.”, Gabriel Duță.

Este doar antrenamentul pentru ce urmează. Volumul de pachete ar putea crește cu peste 25% în perioda următoare. Black Friday nu mai este doar o zi, ci o perioadă întreagă care se poate întinde, în cazul unor magazine, până la început de decembrie.

Zilnic, din acest depozit pleacă aproximativ 380.000 de colete, vorbim despre o zi obișnuită, iar dacă este vorba despre perioada reducerilor, așa cum este Black Friday, atunci numărul acestora se ridică la aproximativ jumătate de milion de colete transmise în toată țara.

Această firmă de curierat are 3.000 de angajați în toată țara. Pregătirile de Black Friday au început din timpul verii.

”Încă din timpul anului avem grijă să ne completăm echipele de curier, echipele de lucrători în depozit, echipele de la customer suport și în momentul ăsta lucrăm cu toții, avem echipele complete și așteptăm comenzile.”, a declarat Adriana Manu, Marketing și PR Manager firmă de curierat.

Anul acesta, reprezentanții companiilor de profil se așteaptă la comenzi mai puține decât anul trecut, din cauza contextului economic dificil.

”O putere de cumpărare a românilor care a scăzut pe timpul verii, iar așteptarea noastră este că anul acesta bugetul rezervat cumpărătorilor de Black Friday va fi mai atent cheltuit.”, a adăugat Bogdan Udroiu, marketing manager firmă de curierat.

Coletele ar trebui să ajungă la clienți în 24 de ore, dar din cauza numărului mare de comenzi, livrarea poate dura mai multe zile. Sfatul curierilor este să comandați pachetele mici în punctele fixe, unde coletele vor ajunge mai repede.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE