Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

STUDIU. Cea mai mare parte a românilor vor face cumpărături cu ocazia "Black Friday"

Majoritatea românilor (87%) apreciază că vor face, şi anul acesta, cumpărături de "Black Friday", în timp ce aproape toţi cei intervievaţi (97,2%) sunt de părere că ar trebui să existe mai multe oferte în turism, cu ocazia zilei reducerilor, reiese dintr-un studiu realizat de o platformă hotelieră online, relatează Agerpes.

În acest context, cercetarea realizată de Travelminit.ro arată că aproape jumătate (49%) dintre respondenţi spun că sunt dispuşi să achiziţioneze inclusiv un produs/serviciu pe care nu îl au neapărat în plan, dar care are un preţ atrăgător de "Black Friday".

Potrivit sursei citate, 33,7% din totalul celor chestionaţi îşi pregătesc din timp lista, compară preţurile şi analizează ofertele, iar 33,4% susţin că fac achiziţii spontane, în funcţie de ofertele de moment. â

Câți români au încredere în ofertele de "Black Friday"

În ceea ce priveşte încrederea pe care o au în ofertele de "Black Friday", aceştia se situează în două categorii: o tabără de sceptici, care nu sunt convinşi că ofertele sunt cu adevărat reduse şi rentabile, respectiv o a doua tabără care consideră că ofertele din "Vinerea Neagră" au reduceri semnificative, dar şi un impact pozitiv asupra consumatorilor.

De asemenea, 50% dintre respondenţi afirmă că reducerea de "Black Friday" ar trebui să fie peste 40% pentru a-i convinge să facă o achiziţie, 19,8% ar fi satisfăcuţi şi de o reducere de minimum 30%, în timp ce restul au optat pentru alte procente.

Când vine vorba despre organizarea campaniilor de "Black Friday" în turism, preferinţa românilor este aproape unanimă, 97,2% dintre cei intervievaţi fiind de părere că ar trebui să existe mai multe oferte pe aceste segment. Mai mult decât atât, pe lângă cazare, turiştii doresc şi facilităţi sau servicii suplimentare incluse în ofertele de "Black Friday" ale operatorilor din turism: acces la centrul SPA, demipensiune, excursii opţionale sau acces la piscina interioară.

87% dintre români vor face cumpărături de "Black Friday"

Totodată, la nivel general, 87% dintre români declară că vor face, şi în acest an, cumpărături cu ocazia "Black Friday".

În ceea ce priveşte destinaţiile din România populare în rândul turiştilor, zone în care aceştia doresc să găsească cele mai multe oferte de "Black Friday", clasamentul este alcătuit din: destinaţiile montane (votate de 48,8% dintre respondenţi), staţiunile balneare (24,4%), marile oraşe (11,6%), dar şi litoralul românesc (11,2%).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE