Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două din zece produse cumpărate în România sunt de pe internet. Cât ar putea cheltui românii în acest an, în online

Două din zece produse cumpărate în România sunt de pe internet. Românii ar putea cheltui în online, în acest an, șapte miliarde de euro, conform estimărilor Asociației Române a Magazinelor Online, ceea ce înseamnă 14% din comerțul total.

Vânzările din online rămân în continuare pe un trend ascendent, în creștere cu patru. Pentru sezonul de Black Friday și sărbătorile de iarnă, specialiștii estimează o creștere temperată, odată cu maturizarea pieței de comerț online în România.

O altă tendință, așteptată și pentru acest sezon este planificarea din timp a cumpărăturilor de Black Friday și reducerea până la dispariție a deciziilor spontane de achiziție.

Când este Black Friday 2022 în România

Black Friday este cel mai mare eveniment de shopping al anului și ziua în care magazinele oferă cele mai mari reduceri. Black Friday este organizat în luna noiembrie în România, însă sunt magazine care au început deja reducerile.

În România, Black Friday este organizat anual, începând cu 2011. Data nu este aceeași cu evenimentul de shopping din SUA, care este organizat în vinerea de după Ziua Recunoștinței.

Astfel, în țara noastră, Black Friday este organizat mai devreme. eMAG, cel mai valoros brand românesc și cel mare retailer din țară, este cel care „dă tonul” reducerilor, magazinele organizând ziua marilor reducerilor în jurul datei anunțate de eMAG.

Când e Black Friday 2022 la eMAG, Flanco și Altex

Anul acesta, eMAG a anunțat că organizează Black Fiday 2022 pe data de 11 noiembrie. La fel cum s-a întâmplat și în anii trecuți, majoritatea magazinelor vor organiza ziua marilor reduceri în jurul acestei date.

În ultimii ani, perioada reducerilor în România s-a întins și în weekendul după Black Friday, în timp ce unele magazine au organizat „Vinerea Neagră” pe o perioadă mai mare, de două săptămâni sau chiar o lună.

De exemplu, anul acesta Flanco organizează Black Friday 2022 în perioada 21 octombrie - 30 noiembrie.

Un alt mare magazin, Altex, a anunțat patru săptămâni de reduceri, în perioada 27 octombrie - 23 noiembrie.

La Fashion Days, retailer de articole vestimentare și accesorii, reducerile de Black Friday vor fi pe 7 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE