Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sfaturile experților: Cum să iei cele mai ieftine bilete de avion și ce trebuie să știi despre ofertele de Black Friday

Black friday oferă șansa de a obține niște oferte grozave de zboruri. E frustrant să plătești în exces pentru un zbor, iar pe măsură ce criza costului vieții comprimă bugetele la nivel mondial, obținerea unei oferte bune este cu atât mai importantă.

Dar care sunt cele mai bune modalități de a găsi chilipiruri și cum vă puteți maximiza șansele de a obține cele mai ieftine bilete și a vă asigura că nu vei fi păcălit de vreo escrocherie?

Ascultă sfaturile acestor vânători exerți de zboruri - și nu mai plătiți niciodată în exces pentru un zbor.

Ce spun experții despre achiziționarea celor mai ieftine zboruri

La 29 de ani, Jen Ruiz și-a propus să facă 12 călătorii în 12 luni - toate în timp ce lucrează cu normă întreagă. Ea a ajuns să facă 20 de călătorii. Ruiz este un blogger de călătorii cu normă întreagă, care conduce site-ul popular Jen on a Jet Plane și un autor de călătorii de succes pe Amazon.

„Am zburat către Auckland, Noua Zeelandă, din Miami, Florida, pentru 38 USD (37,70 EUR) folosind puncte și mile. De asemenea, am zburat în Ecuador pentru 16 USD (14,90 EUR) și am călătorit dus-întors la San Francisco pentru 22 USD (21 EUR, ambele din New York) folosind puncte și mile. Am zburat dus-întors în Islanda pentru 350 USD (349 EUR) folosind companii aeriene cu buget redus .”

Aceasta a venit cu cel mai bun sfat pentru a rezerva zboruri ieftine.

„Folosesc trei metode - alerte de zbor, companii aeriene cu buget redus, puncte și mile. Pentru cei care doresc o soluție ușoară, alertele de zbor sunt cele mai bune, deoarece primiți oferte direct în căsuța de e-mail și puteți face click pentru a rezerva.

Pentru cei cu o destinație stabilită în minte, dar cu date flexibile, companiile aeriene cu buget redus sunt o modalitate excelentă de a merge. Există câteva companii aeriene noi cu buget care trebuie luate în considerare, inclusiv Norse Atlantic Airward, companiile aeriene PLAY și French Bee.

Dacă achiziționezi ceva cu un card de debit, irosești bani. Redirecționați-vă cheltuielile existente către un card de credit de călătorie și obțineți vacanțe gratuite ca un produs secundar al facturilor și al alimentelor.

Priyanka Juneja, un alt blogger de călătorii vine cu alte câteva sugestii.

„Abonați-vă la un buletin informativ privind ofertele de zbor. Sunt abonat la Scott's Cheap Flights și am rezervat multe zboruri în acest fel. Fii flexibil cu privire la datele de plecare/sosire și folosește Skyscanner sau Google Flights pentru a vedea care sunt cele mai ieftine date. Folosesc Skyscanner pentru a-mi găsi zboruri, iar în „Plecare” și „Întoarcere” aleg doar „lună întreagă”, astfel încât să afișeze o vizualizare a calendarului în care să pot selecta cele mai ieftine date.

Gândiți-vă dacă există alte aeroporturi în care puteți ateriza și din care puteți decola. De exemplu, nu mă uit doar la zborurile din Boston. Am achiziționat un zbor internațional de la IAD (Aeroportul Internațional Washington Dulles), deoarece m-a costat doar 80 USD (80,50 EUR) pe singur sens, iar zborul internațional de acolo a fost cu 1.000 USD (1.006 EUR) mai puțin”.

Carissa Rawson, fost lingvist al US Air Force și expert în achiziționarea zborurilor spune că ele mai bune oferte cu aproximativ șase săptămâni înainte.

„În general, am găsit cele mai bune oferte cu aproximativ șase săptămâni înainte. Veți găsi, de asemenea, zboruri mai ieftine - și hoteluri și excursii - călătorind în afara sezonului sau în sezonul de tranzit. Aceasta înseamnă că lucruri precum plecarea în Australia în lunile iunie/iulie/august iarna, mai degrabă decât vara.

De asemenea, tind să folosesc destul de multe mile de zbor frecvent pentru a-mi subvenționa zborurile. Acestea funcționează excelent pentru bilete de clasa economică, precum și pentru bilete de afaceri. Deși SUA se concentrează mai mult pe recompensele cărților de credit, toată lumea are acces la mile de călători frecvent și poate profita de aceste tipuri de oferte.”, a declarat aceasta.

Cum să evitați înșelătoriile de zbor de Black Friday

Din păcate, acolo unde există oferte excelente de călătorie, pot exista și escrocherii. Autoritatea pentru Aviația Civilă (CAA) a avertizat consumatorii să fie atenți la ofertele îndoielnice în jurul Black Friday.

Autoritatea de reglementare a aviației îndeamnă oamenii să verifice cu atenție ofertele, mai ales atunci când fac rezervări prin site-uri web și aplicații online.

„Ofertele pot părea atractive, dar înainte de a rezerva, îi îndemnăm pe toată lumea să cerceteze puțin pentru a se asigura că este într-adevăr o afacere.”, spun oficialii

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE