Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum poți plăti taxe online la Primăria Capitalei prin Ghiseul.ro

Primăria Capitalei este înscrisă, începând de luni, pe platforma Ghișeul.ro, a anunțat primarul general Nicușor Dan. Astfel, bucureștenii vor putea plăti online, fără costuri suplimentare, mai multe taxe.

”Bucureștenii pot plăti, fără costuri suplimentare, taxele pentru eliberarea documentațiilor de urbanism, servicii publice, transporturi, autorizații de circulație, evenimente organizate pe domeniul public”, a precizat edilul Capitalei, pe Facebook.

Plata taxelor se poate face accesând acest link.

De la sfârșitul lunii ianuarie, aplicația mobilă Ghiseul.ro este disponibilă în magazinele App Store și Google Play. Românii pot plăti peste 350 de tipuri de servicii publice, taxe și impozite, furnizate de peste 1.200 de instituții și autorități și își pot elibera singuri certificatul de cazier judiciar, în format electronic, cu ajutorul aplicației pentru mobil. Aceasta are inclus sistemul de recunoaștere facială pentru logare. Toate plățile făcute prin Ghiseul.ro, sistemul oficial de plăți online al statului roman, au ZERO comision.

Ce este Ghiseul.ro

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținut de Asociația de Plăți Electronice din România, care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligațiile de plată existente și/sau de a plăti online cu cardul, parțial sau total, taxele si impozitele locale, precum și amenzile existente.

Platforma online este deja folosită de 1,5 milioane de români.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE