Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Delfinii din Ucraina, scoși din spectacolele de la Delfinariul Constanța

Situație cel puțin bizată la Delfinariul din Constanța unde delfinii ucraineni nu mai susțin reprezentații alături de delfinii români. Motivul ar fi încetatea contractului între cele două părți, așa că ucraienii au primit notificare pentru relocarea mamiferelor.

Delfinii autohtoni, Nini și Chen Chen, sunt vedetele principale ale Delfinariului din Constanța, în timp ce delfinii ucraineni stau pe margine și așteaptă să primească ceva de mâncare. Mai execută doar câteva mișcări de bază, pentru a nu-și pierde antrenamentul: fac ture de bazin, salută publicul sau mai fac sărituri.

Reprezentanții delfinariului au confirmat încetarea contractului între partea română și partea ucraineană. Delfinii salvați din Ucraina, după izbucnirea războiului, nu mai participă la reprezentații de câteva săptămâni. În țara noastră au fost aduși patru delfini și trei lei de mare de la Delfinariul Nemo, din Harkov.

Partea ucraineană a primit notificare pentru relocarea mamiferelor. Inițial, cei patru delfini au venit în baza unui contract de salvare, iar ulterior s-a modificat într-un contract de colaborare.

Delfinii trebuie relocați în alt bazin în curând, însă la Constanța nu există unul. Tocmai de aceea și acum toți delfinii stau în același bazin.

Conducerea delfinariului spune că există o anchetă în curs de desfășurare, cu privire la nereguli descoperite la acest contract de colaborare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE