Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spectacol cu delfinii din Ucraina, la Delfinariul din Constanța

Delfinii și leii de mare din Ucraina, salvați acum o lună din calea bombardamentelor din Harkov, au susținut prima reprezentație în fața publicului din Constanța.

Delfinii s-au acomodat repede și au învățat deja noi exerciții alături de vedetele delfinariului, Nini și Chen Chen. Totul, spre marea încântare a spectatorilor.

Reprezentație cu șase delfini

Este pentru prima oară în istoria delfinariului din Constanța când se susțin reprezentații cu șase delfini. Veterok, Mariusha, Maya și Kiki s-au împrietenit rapid cu Nini și Chen Chen, au ieșit din carantină și se pare că se înțeleg foarte bine.

Ei se acomodează unii cu alții, demonstrația noastră încearcă să arate ce pot face delfinii în grup, pentru că am câștigat un bonus prin venirea lor. Chen Chen și Nini au parte de o viață socială așa cum este și în ocean”, spune Angelica Curlișcă, șefa secției Delfinariu.

Prima reprezentație a mamiferelor din Ucraina

Mamiferele de la delfinariul din Harkov au ajuns la Constanța în urmă cu o lună, iar prima lor reprezentație i-a fascinat pe spectatori.

Nici leii de mare nu s-au lăsat mai prejos și i-au luat prin surprindere pe spectatorii din primele rânduri.

S-au comportat bine, sperăm să o facă foarte bine în viitor și să oferim din ce în ce mai multe momente de încântare vizitatorilor”, spune Iulian Călin, directorul Delfinariului din Constanța.

Alături de mamiferele din Ucraina au rămas și doi dintre antrenorii de la Delfinariul din Harkov.

Avem colegi minunați, aici este un loc minunat și foarte prietenos, toți sunt amabili cu noi”, crede Elena Komogorova, antrenor de delfini.

„Cel mai frumos spectacol pe care l-a avut delfinariul constănțean”

Cei patru delfini din Ucraina împreună cu Nini şi Chen-Chen vor avea la început câte două spectacole pe zi și vor ajunge până la patru spectacole în weekend.

Oamenii au fost încântați de reprezentația dată.

Cel mai frumos spectacol pe care l-a avut delfinariul constănțean de când vin eu aici. S-a cunoscut prestația delfinilor din Ucraina? S-a cunoscut și mă bucur că s-au armonizat perfect cu delfinii noștri, care sunt mai vechi aici”, este de părere o spectatoare.

Delfinii și leii de mare salvați din Ucraina vor rămâne la Delfinariul din Constanța până când se vor putea întoarce în siguranță în țara vecină.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE