Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premieră la Delfinariul din Constanța. O femelă delfin, salvată din Ucraina, va aduce pe lume un pui

Bucurie mare la Delfinariul din Constanța. Una din femelele salvate de la Delfinariul din Harkov, Ucraina, va aduce pe lume un pui. Nașterea ar putea avea loc oricând în următoarele zile.

12 luni este perioada de gestație la delfinii din specia Tursiops Truncatus, din care face parte și Mariusha, femela ajunsă la Constanța de la Delfinariul din Harkov, Ucraina.

Chiar dacă a venit la noi din luna martie, abia în urmă cu scurt timp antrenorii și-au dat seama că este însărcinată. Analizele au arătat că puiul se va naște în scurt timp, așa că emoțiile sunt mari. Mariusha are patru ani și este la prima naștere.

Evenimentul este o premieră la Delfinariul din Constanța

Evenimentul este o premieră la Delfinariul din Constanța, iar noul membru este așteptat cu nerăbdare.

Au fost luate măsuri speciale pentru marele eveniment. A fost făcută o cușcă, un fel de maternitate, așa cum îi spun reprezentanții Delfinariului, unde femela delfin împreună cu puiul vor fi izolați pentru o perioadă.

Iulian Călin, directorul Delfinariului din Constanța: „Am emoții, recunosc. Mă bazez pe experiența partenerilor ucraineni, care nu sunt la prima experiență de genul ăsta și la prima naștere, cum e cazul Mariushiei. Monitorizarea video se face permanent.”

Delfinariul din Constanța găzduiește acum șase delfini

Și antrenorii au fost luați prin surprindere, iar acum îi acordă toată atenția femelei delfin, care nu pierde nicio ocazie să fie alintată.

Delfinariul din Constanța găzduiește acum șase delfini: cinci femele și un mascul. Dacă totul va decurge bine, noul membru, primul care ar urma să se nască în captivitate la Delfinariul din Constanța, va participa și el la spectacolele ce au loc în fiecare zi în fața publicului. Conform tradiției de la Delfinariul din Harkov, puiul de delfin va purta numele primei persoane care îl va vedea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE