Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată și ce dotări au noile troleibuze STB. Liniile pe care au intrat deja pe traseu

Primele troleibuze noi dintre cele 100 cumpărate de Primăria Capitalei au intrat pe traseu în acest weekend. Vehiculele sunt dotate cu prize de încărcare USB, afișaje informare, conexiune GPS, dar și cu un sistem inteligent de numărare a călătorilor.

În plus, au acumulatori, care le permit să parcurgă până la 20 de kilometri în zonele unde nu există rețea electrică. În total, 30 de vehicule ar trebui să intre pe trasee până la finalul lunii martie.

Bărbat: ”Am mers și ieri și azi. Oricum, se vede diferența, față de cele vechi. Și... așteptăm să țină”.

Femeie:Arată foarte bine, sunt mult mai confortabile, numai că trebuie să învățăm să le păstrăm, în primul rând să păstrăm curățenia”.

Până la finalul lunii martie, 30 dintre cele 100 de troleibuze cumpărate ar trebui să iasă în traseu. Pe lângă cele șase alocate deja pe linia 93, alte nouă troleibuze vor intra și pe traseul liniei 336, una dintre cele mai importante din București, deservită până în prezent de autobuze.

Modificarea este posibilă pentru că vehiculele au un acumulator integrat care le oferă o autonomie de aproximativ 20 de kilometri, așa că se pot circula și prin zonele care nu sunt încă electrificate.

Andre Rotaru, jurnalist Euronews: ”Poate că multora ni s-a întâmplat să rămânem fără baterie la telefonul mobil în mijloacele de transport în comun. Ei bine, în acest caz, dacă suntem norocoși și prindem un astfel de troleibuz nou, nu ar trebui să mai avem această problemă și asta pentru că ele sunt dotate cu prize USB pe care le putem utiliza pentru a ne pune la încărcat telefoanele mobile”

Femeie: ”Arată foarte bine momentan, sunt comode, sper să se păstreze, să aibă grijă și cetățenii de el”

Vehiculele sunt dotate și cu rampe de acces pentru persoanele cu probleme de mobilitate. Au camere de supraveghere, afișaje care arată parcursul vehiculelor, dar și sisteme GPS care le permit călătorilor să vadă cât mai au de așteptat în stație, prin aplicația STB.

Domnul Gabriel este printre primii șoferi care au avut ocazia să iasă pe traseu cu noile troleibuze.

Gabriel, șofer STB: Reporter: Cum a fost cursa cu troleibuzul nou? Bine, bună. Merge bine. E altă tehnologie”.

Șoferii care încă mai conduc troleibuzele vechi spun că nu sunt invidioși, dar așteaptă la rând pentru noile vehicule.

Șofer STB: ”Totuși, astea și-au făcut și ele un număr de kilometri, au un număr de ani. Au mers, la timpul lor... Toate, știți cum sunt, toate la timpul lor”.

Șofer STB: Încă mai sunt bune, dacă au piese.. sunt bune!”

Șofer STB: ”Și lor o să le vină rândul”.

Recent, reprezentanții STB au anunțat și posibilitatea reîncărcării cardurilor de călătorie și la terminalele self-pay din magazine sau centre comerciale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE